back to top
29.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

29.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο πόνο και καταστροφή, όμως ένας δρόμος για την ειρήνη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των πλευρών», αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής για την Ουκρανία που διεξήχθη στην Ελβετία.
Οι υπογράφουσες χώρες δηλώνουν ότι «επαναλαμβάνουν την υποστήριξή τους στις αρχές της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας, μέσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά τους».

Στο έγγραφο γίνεται επίσης έκκληση για πλήρη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και για την επιστροφή στην Ουκρανία χιλιάδων παιδιών που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και τα εδάφη που αυτή ελέγχει.

Στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία συμμετείχε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
«Ο πόλεμος είναι πάντα καταστροφικός. Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στη σκληρότητα του πολέμου είναι ντροπή! Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τη στήριξή του σε “μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη” που “όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης της Ουκρανίας”, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην Διεθνή Διάσκεψη.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε το βράδυ πως καταλήφθηκε ακόμη ένα χωριό στη νότια Ουκρανία, καθώς συνεχίζεται η αργή προέλαση των δυνάμεων της Ρωσίας στα μέτωπα με τον ουκρανικό στρατό.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες όπου, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μαξίμου, θα συμμετάσχει στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Με την 1η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ξεκινά σήμερα τη διαδρομή του το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, νυν και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και αναλυτές από κορυφαία think tanks, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική.
Σήμερα, πρώτη μέρα της Διεθνούς Διάσκεψης, στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθούν οι προκλήσεις ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη, οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και η Συμφωνία των Πρεσπών.
Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η οποία έχει εξαγγελθεί από μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων «Κοινό των Μακεδόνων», για σήμερα στις 16:30, έξω από το Ωδείο Αθηνών.
Αναλυτικά οι περιοχές απαγόρευσης στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από σχετική ενημέρωση των αρχών από το γιατρό που εξέτασε τη σύζυγο του δικηγόρου, επίσης γνωστή δικηγόρο των Αθηνών.
Την ίδια ώρα διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για το συλληφθέντα, ζήτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού.

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας 90χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονου κοριτσιού στη Σάρτη Χαλκιδικής. Ο 90χρονος οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί και να αποφασιστεί αν θα προφυλακισθεί. Μέχρι την απολογία του παραμένει υπό κράτηση. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.

Θρήνος στη Ξάνθη για τους τέσσερις νεαρούς νεκρούς ηλικίας 20-25 ετών (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο, το οποίο μετέφερε εργαζομένους από τοπική επιχείρηση της περιοχής. Το μοναδικό άτομο που επέζησε, ο συνοδηγός, είναι βαριά τραυματισμένος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Από τη σύγκρουση το όχημα κόπηκε στα δύο και μεταμορφώθηκε σε μια άμορφη μάζα, η οποία σύρθηκε στο οδόστρωμα για περισσότερα από 150 μέτρα.

Συνολικά 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Χθες, υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 38χρονου υπηκόου Σλοβακίας γιατί έβαλε φωτιά εντός του δάσους Μονολιθίου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Μύτικα, του Δήμου Πρέβεζας.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Ανώτερος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει σήμερα στο Ισραήλ για συνομιλίες προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης των ισραηλινών δυνάμεων με τη Χεζμπολά του Λιβάνου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του στον Λευκό Οίκο.

Τουλάχιστον 37.337 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 85.000 τραυματίστηκαν από την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που διοικεί τον θύλακα.

Εν μέσω κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων σε παγκόσμια κλίμακα, οι πυρηνικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκσυγχρονίσουν τα οπλοστάσιά τους, τονίζουν σήμερα ερευνητές, καλώντας τους ηγέτες τους να «κάνουν ένα βήμα πίσω και να σκεφτούν».

Σχεδόν 16.000 ερασιτέχνες χασάπηδες τραυματίσθηκαν στην Τουρκία χθες, πρώτη ημέρα της γιορτής της θυσίας, του Αΐντ ελ-Κεμπίρ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στην Γερμανία, λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας – Σερβίας για το EURO 2024. Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελ-κίρχεν, με τις πληροφορίες από τη Γερμανία να κάνουν λόγο για πολύ ξύλο, υλικές ζημιές, αλλά και τραυματίες.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα παιχνίδια για το EURO 2024,
Πολωνία – Ολλανδία 1-2
Σλοβενία – Δανία 1-1
Αγγλία – Σερβία 1-0

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται αυτή την εβδομάδα, κάτι που θα φανεί ήδη από σήμερα. Εκείνο, ωστόσο, που ανησυχεί και που επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι είναι το γεγονός ότι θα υπάρξει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης, μελτεμιού και ξηρασίας, με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς να αυξάνεται.

Και ο καιρός…
Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα