back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στις 7 ώρα Ελλάδος ξεκινάει στις Βρυξέλλες η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών κατά την οποία θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, αλλά και η πρώτη συζήτηση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ . “Είμαι αισιόδοξος ότι στο άτυπο δείπνο των ηγετών θα μπορέσουμε, να καταλήξουμε σε ονόματα τα οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτά, ξεκινώντας προφανώς με την υποψηφιότητα της κ. φον ντερ Λάιεν για να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα επόμενα πέντε χρόνια δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Ελβετία όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία.

Όσον αφορά στην συνοδο της Ελβετίας, την υποστήριξή τους στις αρχές της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας, μέσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά τους» επαναλαμβάνουν στο κοινο ανακοινωθέν τους οι συμμετέχουσες χώρες, κάνοντας έκκληση για πλήρη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και για την επιστροφή στην Ουκρανία χιλιάδων παιδιών που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και τα εδάφη που αυτή ελέγχει

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί μεγάλης κλίμακας ανθρώπινο πόνο και καταστροφή, όμως ένας δρόμος για την ειρήνη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των πλευρών», αναφέρει το κείμενο.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη, λόγω του νέου τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης εισοδήματος, καλούνται να βάλουν σχεδόν 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Ο επιπλέον φόρος εισοδήματος που καλούνται να πληρώσουν είναι κατά μέσο όρο αυξημένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Από τους πρόσθετους φόρους το κράτος θα κερδίσει επιπλέον 550 εκ.ευρώ.

Σε δικαστική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του νέου νόμου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών θα προχωρήσει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια.

Στις 200 χιλιάδες έφθασαν οι καταγγελίες πολιτών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ για φαινόμενα φοροδιαφυγής και φορολογικών παραβάσεων σε βάρος επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Για όσες αποδείξεις διαπιστωθεί ότι είναι πλαστές οι καταγγέλλοντες θα λαμβάνουν χρηματικό μπόνους από 100-3.000 ευρώ.

Λουκετο για δύο ημέρες και πρόστιμο της τάξεως των 56 χιλιάδων ευρώ σε υποκατάστημα που διατηρεί γνωστή πολυεθνική ρούχων στην πλατεία Συντάγματος έβαλε η ΑΑΔΕ. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο εξάμηνο είχε αποσυνδέσει τις ταμειακές του μηχανές με την ΑΑΔΕ με αποτέλεσμα να μην έχει διαβιβάσει, όπως υποχρεούται, 21.000 αποδείξεις λιανικής αξίας 576.000 ευρώ ,συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ.

Με την 1η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Ωδείο Αθηνών, ξεκινά το μεσημέρι τη διαδρομή του, το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, νυν και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και αναλυτές από κορυφαία think tanks, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική.

Πρώτη μέρα της Διεθνούς Διάσκεψης, στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθούν οι προκλήσεις ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη, οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το παρόν θα δώσει και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύεται η πραγματοποίηση της προαναγγελθείσας συνάθροισης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων «Κοινό των Μακεδόνων», στις 4,30 το απόγευμα, έξω από τον χώρο της διασκεψης.

Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που πυροδότησε αντιδράσεις λόγω της μη επίτευξης του στόχου της 2ης θέσης.

Σε εκδήλωση μετά και το τέλος της μάχης των Ευρωεκλογών, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό θα μιλήσει το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε νωρίτερα γνωστός ποινικολόγος ο οποίος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του. Η κατηγορία αποδόθηκε αυτεπάγγελτα από τον Εισαγγελέα μετά την σύλληψή του για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από σχετική ενημέρωση των αρχών από το γιατρό που εξέτασε τη σύζυγο του, επίσης γνωστή δικηγόρο των Αθηνών.

Την ίδια ώρα διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον συλληφθέντα, ζήτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού.

Επίσης στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα και ο ενενηντάχρονος, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονου κοριτσιού στη Σάρτη Χαλκιδικής. Χθες ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Τελευταία ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Διαγωνίζονται στα Στοιχεία ψύξης κλιματισμού, κινητήρες αεροσκαφών και Στοιχεία σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων. Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις στα Ειδικά μαθήματα των υποψηφίων Γενικών Λυκείων.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης εντός 10 ημερών, για τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 13. Σύμφωνα με μέσο ενημέρωσης, ανώτεροι νομικοί εμπειρογνώμονες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και στο Υπουργείο Εξωτερικών διεξάγουν συζητήσεις σχετικά το ζήτημα.

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα το Euro της Γερμανίας.

 

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται αυτή την εβδομάδα. Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσεις έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα