back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στην ανακρίτρια η απολογία του γνωστού ποινικολόγου ο οποίος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του. Η κατηγορία αποδόθηκε αυτεπάγγελτα από τον Εισαγγελέα μετά την σύλληψή του για ενδοοικογενειακή βία. Πειθαρχική έρευνα ζήτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός έχει κάνει ήδη δύο αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μέσα σε 11 μήνες, οι οποίες δεν περπάτησαν. Ήταν μπαλώματα. Μια επιβράβευση κάποιων προσώπων που τήρησαν μια συγκεκριμένη στάση στη εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ984 η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά. Πρόσθεσε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες καθώς ως υπεύθυνο κόμμα θα πάρει πρωτοβουλίες. Καλό θα ήταν σε αυτές τις πρωτοβουλίες να έχουμε τη συμπόρευση κι άλλων όμορων δυνάμεων, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να φύγει μια ώρα νωρίτερα κατέληξε η κ. Κεχαγιά.

Πολιτικό μέτωπο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από την διαδικασία της εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ προτείνει ο τομεάρχης οικονομικών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων με έναν υποψήφιο πρωθυπουργό. Δεν εισηγούμεθα αυτοδιάλυση και ενιαίο φορέα. Υπάρχει όμως η ανάγκη της εκλογικής συνεργασίας» είπε, αναφερόμενος στις εξελίξεις της Γαλλίας ως παράδειγμα.

Κρίσιμη εβδομάδα για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όπου συνεχίζονται οι ζυμώσεις με φόντο την αμφισβήτηση της ηγεσίας του κόμματος ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απογευματινή συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ. Στο μεταξύ, με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η βάση της παράταξης είναι η δύναμη της, δεν αποσαφηνίζει πάντως αν θα διεκδικήσει την ηγεσία.

Με την 1η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Ωδείο Αθηνών, ξεκινά το μεσημέρι τη διαδρομή του, το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, νυν και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και αναλυτές από κορυφαία think tanks, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική. Το παρών θα δώσει και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Αρχίζουν στις 7 ώρα Ελλάδος, στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, αλλά και η πρώτη συζήτηση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ . Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ονόματα τα οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτά, ξεκινώντας προφανώς με την υποψηφιότητα της κ. φον ντερ Λάιεν για να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα επόμενα πέντε χρόνια δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Ελβετία όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία.

Στην ανακρίτρια Πολυγύρου και ο ενενηντάχρονος, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονου κοριτσιού στη Σάρτη Χαλκιδικής. Χθες ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σε δεύτερη αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου 2025 οδηγήθηκε η δική για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη. Λόγω της σημερινής καθολικής αποχής των δικηγόρων.

Ξεκινάει από σήμερα η συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. με κοινές περιπολίες και συντονισμένες δράσεις στην πρωτεύουσα μετά από το σχετικό μνημόνιο που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Περισσότερα στο athina984.gr.

Τελευταία ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις στα Ειδικά μαθήματα των υποψηφίων Γενικών Λυκείων. Ολοκληρώθηκαν και τα μαθήματα των εξετάσεων στα Γυμνάσια.

Σχεδόν 73 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν σε τουλάχιστον 76.000 δικαιούχους, ο ΕΦΚΑ και η ΔΥΠΑ από σήμερα έως και την Παρασκευή. ….Ο Δημήτρης Κωστάκος θα μας πει Περισσότερα…

Αφιερωμένη στην ελευθερία της έκφρασης, στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και των 80 ετών από την απελευθέρωση της Αθήνας είναι η εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, υπό τον τίτλο, όταν η Τέχνη ενοχλεί, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο πάρκο Ελευθερίας με ελεύθερη είσοδο.

Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε συνάντηση που είχε χθες με το πολιτικό υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Όπως είπε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο ήταν μέρος της συμφωνίας συνασπισμού με τον Γκαντζ. Μόλις ο Γκαντζ έφυγε, δεν υπάρχει πια ανάγκη να υπάρχει πρόσθεσε.

Στο μεταξύ Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι διαδηλωτές απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους το πρωί στις πόλεις της Ιερουσαλήμ και της Ερζλίγια, απαιτώντας εκλογές. Το βράδυ θα ακολουθήσει διαμαρτυρία μπροστά από την Κνεσέτ και πορεία προς το σπίτι του Νετανιάχου.

Και ο καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται αυτή την εβδομάδα. Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσεις έως 36 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα