back to top
33.6 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

33.6 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στις φωνές που θέτουν εν αμφιβόλω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε αυστηρό τόνο πριν από λίγο ο πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης με συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Δε θα ανεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς Όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στα θεσμικά όργανα . Όποιος βγει με διχαστικό και τοξικό λόγο θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά. «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες», είπε αναφορικά με τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Χαρη Δουκα.

Πρωτοβουλίες θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μιλώντας στον Α984 η εκπρόσωπος του κόμματος Βούλα Κεχαγιά επισημαίνοντας: «Καλό θα ήταν σε αυτές να έχουμε τη συμπόρευση κι άλλων όμορων δυνάμεων, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να φύγει νωρίτερα ».

Κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων με έναν υποψήφιο πρωθυπουργό προτείνει με συνέντευξη του στο OPEN ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππας.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητούν η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την ομολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα με τους όρους να αποχωρήσει από το συζυγικό σπίτι, να μην πλησιάζει την σύζυγό του και να δεχθεί βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη. Ο ίδιος, εξερχόμενος των δικαστηρίων ζήτησε συγγνώμη.

Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου άσκησε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός κατά του Απόστολου Λύτρα. Η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ξεκινούν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, αλλά και η πρώτη συζήτηση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ.

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να σεβαστούν την Συμφωνία των Πρεσπών απηύθυνε ο Ειδικός Διαμεσομελατής του Γ.Γ του ΟΗΕ για το ονοματολογικό Μάθιου Νίμιτς, παραλαμβάνοντας νωρίτερα τιμητικό βραβείο από τον Αλέξη Τσιπρα και τον Ζόραν Ζαεφ.

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα, μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στη Λαμία, 29χρονος ημεδαπός, που συνελήφθη στις 13 Ιουνίου για πυρκαγιές από πρόθεση, σε αγροτοδασικές εκτάσεις, στην περιοχή Πετρωτό του Δήμου Δομοκού. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 4 αύριο σε Εύβοια και Αττική .

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόµου στην Ελλάδα απηύθυνε ο Ευρωπαϊκός Οργανισµός Σιδηροδρόµων (ERA). Ο Οργανισμός ζητά από τη χώρα μας τη δηµιουργία πρωτοκόλλων επικοινωνίας µεταξύ σταθµαρχών και µηχανοδηγών και τη βελτίωση της τεχνολογίας των συνεννοήσεων και συνομιλιών των εργαζοµένων στον σιδηρόδροµο.

Δεκαεξάχρονος συνελήφθη επ αυτοφώρω στην Κηφισιά για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Αναζητείται ο συνεργός του. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 16χρονος μαζί με συνεργό του προσέγγισαν δύο ανήλικους και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβίδι), αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιουρο 2024 η Ρουμανία κέρδισε με 3-0 την Ουκρανία. Αυτή την ώρα θα παίξουν Βέλγιο- Σλοβακία και στις 10μμ Αυστρία- Γαλλία

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα