back to top
33.6 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

33.6 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στο δείπνο της άτυπης συνόδου κορυφής απόψε στις Βρυξέλλες θα συζητηθούν οι προτάσεις για τις θέσεις των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προσέρχεται σε αυτή την διαπραγμάτευση ως ο νικητής των ευρωεκλογών και δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της προεδρίας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε προσερχόμενος ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα είναι πρώτη και τελευταία συζήτηση για την κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης για τον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο, ενώ έκανε αναφορά και στις ουσιαστικές πολιτικές που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εφαρμόσει την επόμενη πενταετία.

Ανοιχτός στην πρόταση για ένα ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Επισήμανε ότι εάν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνών σχήμα της προοδευτικής παράταξης τότε ο ίδιος θα είναι υποψήφιος, διεκδικώντας την λαϊκή νομιμοποίηση ακόμη και αν απέναντι του βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις φωνές που θέτουν εν αμφιβόλω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε αυστηρό τόνο ο πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης με συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Δεν θα ανεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στα θεσμικά όργανα. Όποιος βγει με διχαστικό και τοξικό λόγο θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας την συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «θεμιτές τις φιλοδοξίες του κ. Δούκα» και πρόσθεσε «θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες». Παράγοντες πάντως εντός ΠΑΣΟΚ, που υπογραμμίζουν την ανάγκη να δοθεί ο λόγος στη βάση, εστιάζουν στην αντίστιξη ότι στο αίτημα πολλών στελεχών για άμεση και μαζική προσφυγή στον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, η απάντηση Ανδρουλάκη είναι η προειδοποίηση με διαγραφές.

Σε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών κάλεσαν τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ κατά την συζήτηση που είχαν στο αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. «Εάν η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας δεν συμβιβαστεί με την συνταγματική ονομασία που είναι Βόρεια Μακεδονία τότε η χώρα θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες όχι μόνο για την ευρωπαϊκή προοπτική αλλά και για την ύπαρξη της χώρας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Οι συνθήκες ήταν τόσο ώριμες που αν περιμέναμε λίγο ακόμη θα σάπιζαν», ανέφερε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς εάν οι συθήκες ήταν ώριμες για την υπογραφή της Συμφωνίας. Να ακολουθήσει τη Διεθνή Συμφωνία κάλεσε την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας ο Ζόραν Ζάεφ. «Θα χρησιμοποιήσω το συνέδριο για να στείλω μήνυμα στον μελλοντικό πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Αν δεν χρησιμοποιεί το συνταγματικό μας όνομα σημαίνει ότι θα παρανομήσει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να αποδειχτεί ηγέτης και εφόσον επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν απειλές για την ονομασία, ας κάνει το τελευταίο βήμα να ακολουθήσει τη διεθνή συμφωνία και τους νόμους της χώρας».

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητούν η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την ομολογία του για άσκηση βίας σε βάρος της συζύγου του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα με τους όρους να αποχωρήσει από το συζυγικό σπίτι, να μην πλησιάζει την σύζυγό του και να δεχθεί βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη. Ο ίδιος, εξερχόμενος των δικαστηρίων ζήτησε συγγνώμη. Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου άσκησε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. Η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα αύριο και μεθαύριο θα είναι η απόδειξη της “εξάρτησης” της Ρωσίας από αυταρχικά καθεστώτα, δήλωσε σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Οι πιο στενοί φίλοι τους και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές τους στη ρωσική πολεμική προσπάθεια – τον επιθετικό πόλεμο – είναι η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και η Κίνα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ σε δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι «η Ρωσία παραβιάζει τώρα τις κυρώσεις» κατά της Βόρειας Κορέας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Δύο μετάλλια πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι. Το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μεικτής ατομικής κατέκτησε ο Απόστολος Παπαστάμος και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών, με τους Δημήτρη Μάρκο, Κώστα Εγγλεζάκη, Κώστα Στάμου και Ανδρέα Βαζαίο, κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό με χρόνο 7:09.73 και χάρισε στη χώρα μας μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα μετά από 18 χρόνια.

Σούπερ έκπληξη στο Γιούρο 2024, καθώς η Σλοβακία επικράτησε με σκορ 1-0 του Βελγίου για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης. Νωρίτερα Ρουμανία- Ουκρανία 3-0, ενώ πριν από λίγο ξεκίνησε ο αγώνας Αυστρία- Γαλλία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα