back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ε. Ζωντήρου: “Καλοκαίρι στην Αθήνα” με 79 δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε 53 σημεία, στις 7 Δημοτικές Κοινότητες

Διαβάστε επίσης

Με το Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα”, ξεκινά το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που υπόσχεται αξέχαστες εμπειρίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης.

«Έως τις 25 Ιουλίου, Θα πραγματοποιηθούν 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες. Επιδίωξή μας είναι να φτάσει ο πολιτισμός σε όλες τις γειτονιές, στις πλατείες, στα μουσεία και στα πάρκα με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Θέλουμε να κάνουμε εστία πολιτισμού κάθε σημείο της πόλης μας αναδεικνύοντας το αστικό τοπίο, με τα Μουσεία ανοιχτά για όλους, ώστε να δοθεί χώρος στην εξωστρέφεια των πολιτών» είπε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου.

Η Αθήνα το φετινό καλοκαίρι φιλοξενεί γνωστούς καλλιτέχνες που θα μας ταξιδέψουν στους «ήχους του κόσμου», φέρνοντάς μας πιο κοντά σε μουσικές παραδόσεις και κουλτούρες.

Οι συναυλίες θα έχουν ρεμπέτικο, λαϊκό στίγμα, αλλά και τζαζ, ροκ καθώς και έντεχνη μουσική σφραγίδα. Επίσης, θα υπάρχουν αφιερώματα σε σημαντικούς Έλληνες συνθέτες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Νότης Μαυρουδής, στιχουργούς και ποιητές όπως η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος, μεγάλες γυναικείες μορφές του ρεμπέτικου  (Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου),  αλλά και ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Αισθητή θα κάνουν την παρουσία τους τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων που θα βρεθούν στο θέατρο Κολωνού, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στον Εθνικό Κήπο και στις πλατείες της πόλης. Η  Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band θα μας ταξιδέψουν με τζαζ και κλασσικές μουσικές, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα πλημμυρίσει τις ζεστές, καλοκαιρινές βραδιές με μελωδίες αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών, ενώ δεν θα λείψει και ο μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας σε 11 γειτονιές της πόλης.

Από το πρόγραμμα του ΟΠΑΝΔΑ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδιά,  «για τα οποία έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών» σύμφωνα με την  επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, Ελένη Ζωντήρου

*Πρώτος μεγάλος σταθμός του προγράμματος του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα»,  η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, στις 21 Ιουνίου 

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στον εορτασμό της με μοναδικές συναυλίες, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Η Συμφωνική Ορχήστρα (20/6), το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και η Big Band του Δήμου Αθηναίων (21/6) συναντούν το κοινό για την πανευρωπαϊκή γιορτή στον Εθνικό Κήπο, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα (21/6) θα εμφανιστεί στην πλατεία Μοναστηρακίου και στο Ζάππειο.

Την ίδια ημέρα, ο ΟΠΑΝΔΑ μαζί με το Πανεπιστήμιο ΕΚΠΑ διοργανώνουν συναυλία μπροστά από τα Προπύλαια, όπου το συγκρότημα “Music Odyssey”  θα παρουσιάσει  μελωδίες, από το Νέο Κύμα, την έντεχνη και την δημοφιλή μουσική σκηνή.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής του ΟΠΑΝΔΑ, «το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα», είναι το πρώτο από τα τέσσερα φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο 2024, σε γειτονιές, σε πλατείες και σε πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, στα ανοιχτά θέατρα Γκράβας και Κολωνού και στο Άλσος Γουδή».

Η ίδια υπενθύμισε ότι «από σήμερα 17 Ιουνίου αρχίζουν τα Summar Camps του Δήμου Αθηναίων, παράλληλα με την λειτουργία των τριών Κέντρων Δημιουργικής Απαχόλησης για τα παιδιά. Επίσης, στο πρόγραμμα του ΟΠΑΝΔΑ για το καλοκαίρι εντάσσεται και το 10ήμερο Νεανικής Δημιουργικότητα στη Γκράβα. Τον Σεπτέμβριο το ενδιαφέρον εστιάζεται στον Κολωνό, ενώ τον Οκτώβριο θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το πρώτο Οικολογικό Φεστιβάλ, στο Γουδή».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του ΟΠΝΔΑ στο www.opanda.gr   

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 21:00, ενώ οι παιδικές παραστάσεις στις 20:30

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα