back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Γ. Πούλου: Nα γίνει διαφανής έλεγχος της χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας των κομμάτων

Διαβάστε επίσης

Nα γίνει διαφανής έλεγχος της χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της αντίστοιχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ζητά η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου.

Με επίκαιρη ερώτηση η κ Πούλου επικαλείται δημοσιεύματα στα οποία φαίνεται η ΝΔ να έχει δαπανήσει πάνω από 300.000 ευρώ τον τελευταίο μήνα πριν τις ευρωεκλογές για διαφήμιση, μόνο στις πλατφόρμες της Google (YouTube) και Meta (Facebook, Instagram), ποσά που υπερβαίνουν τα ανάλογα που ξόδεψαν όλα τα γερμανικά κόμματα για να απευθυνθούν σε έναν πληθυσμό 8πλάσιο του ελληνικού και τη φέρνουν στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά πίσω από το κόμμα Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν.

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μάθει με ποιο τρόπο και ποια ψηφιακά ή άλλα εργαλεία το Υπουργείο Εσωτερικών διευκολύνει το έργο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής που αφορούν τη διασταύρωση των δαπανών και τη συσχέτιση τους με τους συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τη ΝΔ, ενώ ζητά να μάθει και από ποιες πηγές χρηματοδοτήθηκαν οι υπηρεσίες που παρέχει ο σύμβουλος επικοινωνίας κ. Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ στη ΝΔ.

Νewsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα