back to top
29.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

29.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο»: Συναυλία σπουδαστών και αποφοίτων του Ωδείου Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Η Σχολή Πιάνου του Ωδείου Αθηνών αναλαμβάνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να παρουσιάσει μια συναυλία με έργα για σόλο πιάνο και πιάνο για τέσσερα χέρια αποκλειστικά με συνθέσεις του Γερμανού φιλοσόφου Φρήντριχ Νίτσε. Η συναυλία με τίτλο Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών Φίλιππου Τσαλαχούρη, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο.
Λίγοι γνωρίζουν πως, εκτός από φιλόσοφος, ποιητής και φιλόλογος, ο Νίτσε υπήρξε ικανός πιανίστας αλλά και δημιουργός πολλών έργων για διάφορα σύνολα. Δικαιώνοντας τον όρο «Εναλλακτική» για τη σκηνή που θα φιλοξενήσει αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα αλλά άγνωστη μουσική, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέροντα, αλλά άγνωστα, ολοκληρωμένα έργα. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν και έργα ημιτελή καθώς και θέματα ασκήσεων αντίστιξης του σπουδαίου στοχαστή.
Οι σπουδαστές της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Αθηνών θα αναμετρηθούν με έναν μύθο της φιλοσοφίας προβάλλοντας την πιο ευαίσθητη πλευρά του, εκείνη του μουσικού που αγωνίστηκε να εκφραστεί παίζοντας και συνθέτοντας, παλεύοντας με τη σιωπή, τη σκέψη και τον χρόνο.
Τη συναυλία θα προλογίσει ο Καθηγητής Σύγχρονης Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Χατζημωυσής.

 

Συναυλία σπουδαστών και αποφοίτων του Ωδείου Αθηνών

Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο

Έργα για πιάνο του Φρήντριχ Νίτσε

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 | Ώρα έναρξης: 20.00

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φίλιππος Τσαλαχούρης, Διευθυντής Μουσικών Σχολών Ωδείου Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα