back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμη εβδομάδα – Εν αναμονή της τοποθέτησης Ανδρουλάκη

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη εβδομάδα αυτή που ξεκίνησε για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όπου συνεχίζονται οι ζυμώσεις ενόσω αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης η ηγεσία του οποίου έχει τεθεί εν αμφιβόλω στον απόηχο του αποτελέσματος της ευρωκάλπης.

Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ώρες , που άλλες ήθελαν τον κ. Ανδρουλάκη να επισπεύδει τις διαδικασίες και άλλες να επιμένουν παραπέμποντας στα προβλεπόμενα απο το καταστατικό , δηλαδή εκλογή προέδρου το Φθινόπωρο του 2025, το μόνο σίγουρο είναι οτι το σκηνικό που διαμορφώνεται χαρακτηρίζεται απο μεγάλη ρευστότητα.

Δεν λείπουν πάντως και εκείνες οι φωνές που εκτιμούν οτι -σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα παρατεταμένο κλίμα εσωστρέφειας- θα προκύψει τελικά μια οδός συμβιβασμού με τις εσωκομματικές διαδικασίες να τοποθετούνται το προσεχές Φθινόπωρο.

Σε αυτό το φόντο θεωρείται κομβικής σημασίας η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που πλέον θα διεξαχθεί υπό το βάρος των αντιδράσεων βουλευτών και στελεχών για το εκλογικό αποτέλεσμα για την μη επίτευξη του στόχου της 2ης θέσης.
Ένα πρώτο στίγμα πάντως αναμένεται να πάρουμε σήμερα καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα το απόγευμα στην ΕΡΤ και το Γιώργο Κουβαρά.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αφού αναφέρει οτι η ανασύνθεση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης είναι πλέον κοινός τόπος επισημαίνει οτι δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις. Ο κ. Δούκας καταθέτει ένα πλήρες πολιτικό πλαίσιο για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέροντας οτι για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Παράλληλα, επισημαίνει οτι χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει λέγοντας : Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κόσμος. Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται.
Ερωτηθείς για το δικο του ρόλο εφόσον δρομολογηθεί εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Ο κ. Δούκας δηλώνει: Αυτή την ώρα προέχει να συμφωνήσουμε και να χαράξουμε τον οδικό χάρτη των αλλαγών που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν.

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο  Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων οτι η βάση της παράταξης είναι η δύναμη της : «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, η βάση της παράταξης είναι η δύναμή της, όχι ο φόβος της» ,δεν αποσαφηνίζει πάντως αν θα διεκδικήσει την ηγεσία.
Ο κ. Χριστοδουλάκης επισημαίνει ότι «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι μονόδρομος. Και ο μόνος τρόπος για να υπάρξει, είναι μέσα από ένα ισχυρό, ανοιχτό και αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα