back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ ο Πούτιν – Οι προσδοκίες της Μόσχας

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα το διήμερο18-19 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, μια εξαιρετικά σπάνια επίσκεψη που υποδηλώνει την αυξανόμενη συνεργασία της Μόσχας με ένα απομονωμένο κράτος εξοπλισμένο με πυρηνικά.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανανέωσε την πρόσκληση προς τον Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην ρωσική Άπω Ανατολή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Πούτιν έχει να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ από τον Ιούλιο του 2000.

«Σύμφωνα με την πρόσκληση του Επικεφαλής των Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει φιλική επίσκεψη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 18-19 Ιουνίου» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μετά τη Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Βιετνάμ στις 19-20 Ιουνίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Πρόκειται για ένα σπάνιο ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 και μια σημαντική στιγμή για τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος δεν έχει φιλοξενήσει άλλον παγκόσμιο ηγέτη στην Πιονγκγιάνγκ

Στόχος του Κρεμλίνου είναι αν διευρύνει και να καταστήσει συμπαγές το μέτωπο κατά της Δύσης . Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και άλλες χώρες έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι παρέχει σημαντική στρατιωτική βοήθεια στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες, ενώ παρατηρητές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Μόσχα μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς κυρώσεις για να βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ να αναπτύξει το εκκολαπτόμενο στρατιωτικό δορυφορικό της πρόγραμμα. Και οι δύο χώρες αρνήθηκαν τις εξαγωγές όπλων από τη Βόρεια Κορέα.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο για συνομιλίες με τον Πούτιν. Ο Κιμ επισκέφθηκε το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, στην ρωσική Άπω Ανατολή, και ο Πούτιν δεσμεύτηκε να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να κατασκευάσει δορυφόρους.

Η μόνη επίσκεψη που έχει πραγματοποιήσει ο Πούτιν στην Βόρεια Κορέα ήταν το 2000, κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του. Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει μια σύμπραξη με τη Βόρεια Κορέα «σε όλους τους τομείς».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ , CNN

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα