back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου το 2% της Lamda Development

Διαβάστε επίσης

Στους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές στην Ελλάδα, με μεγάλη επιρροή και σε διεθνές επίπεδο, συγκαταλέγεται ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος μετά τη συμφωνία με την Lamda Development ενεργοποιείται στρατηγικά στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη που είναι σε εξέλιξη στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2,6 δισ. δολάρια. Ο Γιώργος Προκοπίου είναι ιδιοκτήτης των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών Dynacom, Dynagas Holding και Sea Traders, ενώ διατηρεί μερίδιο 42% στην εισηγμένη Dynagas LNG Partners. Ίδρυσε τη Sea Traders το 1974, τη Dynacom το 1991 και τη Dynagas το 2004 και οδήγησε τη Dynagas LNG Partners στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2013. Οι εταιρείες διαθέτουν συλλογικά 116 δεξαμενόπλοια, πλοία ξηρού φορτίου χύδην και LNG. Το 2021 εξαγόρασε τα ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά από σχετικό δημόσιο διαγωνισμό έναντι 44 εκατ.δολαρίων. Σύμφωνα πάντα με το Forbes, είναι ιδιοκτήτης ακίνητων σε Ελλάδα, Ιταλία και Μ. Βρετανία (Λονδίνο).

Η πώληση του 2% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της LAMDA Development σε εταιρεία συμφερόντων του Γ. Προκοπίου, όπως ανακοινώθηκε, αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα