back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Β. Κεχαγιά: Αναχηματισμός πανικού και μπαλωμάτων-Επιβραβεύτηκε το μπάζωμα των Τεμπών

Διαβάστε επίσης

Για ανακύκλωση προσώπων και «μπαλώματα» που καταδεικνύουν την κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αλλά και για προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, έκανε λόγο η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι επιβραβεύτηκε το μπάζωμα της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών.

«Ο πρωθυπουργός έχει κάνει ήδη δύο αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μέσα σε έντεκα μήνες οι οποίες δεν ”περπάτησαν”. Πρόκειται για μπαλώματα, για μια προσπάθεια να εξισορροπήσει ανάμεσα στις διάφορες τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Ουσιαστικά, ήταν ανακύκλωση προσώπων και επιβράβευση κάποιον που τήρησαν μια συγκεκριμένη στάση στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη», ανέφερε στην εκπομπή «Πολιτική Αθήνα» και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Εκτίμησε δε, πως δεδομένου ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων που θα έχουν ως αφετηρία το εσωτερικό της, πολύ δύσκολα το νέο κυβερνητικό σχήμα θα φτάσει ως τις επόμενες εθνικές εκλογές οι οποίες, όπως τόνισε, είναι καλοδεχούμενες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Στον ανασχηματισμό επιβραβεύτηκε το μπάζωμα της υπόθεσης των Τεμπών»

«Η διατήρηση στην κυβέρνηση του κ. Τριαντόπουλου το όνομα του οποίου υπάρχει στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή καθώς επίσης και μέλη της Εξεταστικής που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της για την άρνησή τους να κληθούν στην Επιτροπή σημαντικοί μάρτυρες ή φρόντισαν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, υπουργοποιήθηκαν. Όλα αυτά, μας επιτρέπουν να κάνουμε διάφορες εικασίες. Εμείς, έχουμε πει ότι θα καταθέσουμε πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής και καλούμε και τα υπόλοιπα κόμματα να μας ακολουθήσουν και να την υπογράψουν».

«Η αλαζονεία του 41% είναι πια παρελθόν»

«Υπάρχει μια νέα πολιτική συνθήκη. Η αλαζονεία του 41% είναι πια παρελθόν. Ο αέρας που  έδινε στον κ. Μητσοτάκη αυτό το ποσοστό έχει πλέον εξαφανιστεί. Η αλαζονεία έχει επικαθήσει με σκόνη πάνω στα ποσοστά της ΝΔ. Υπάρχουν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Παρά τον ανασχηματισμό πανικού του κ. Μητσοτάκη, τα στόματα δεν κλείνουν. Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ αρχίζουν πλέον να μιλούν και να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση».

 

« Να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τι θα κάνει με την ανανέωση ή μη της θητείας της κ. Σακελλαροπούλου »

«Δεν γνωρίζω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Όμως, επειδή το ζήτημα της της ακρίβειας επιμένει και επειδή η κυβέρνηση έχει μπροστά της πολλές προκλήσεις, δεν ξέρω αν θα καταφέρει, σε δημοκοπικό επίπεδο, να διατηρήσει ακόμη και το 28% που συγκέντρωσε στις Ευρωεκλογές. Επίσης, ζητήματα όπως ποιο πρόσωπο θα στείλει ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Κομισιόν ή ποιος θα επιλεγεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνθέτουν ένα περίεργο τοπίο για την κυβέρνηση. Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι νωρίς να μιλήσουμε για επανεκλογή της κ. Σακελλαροπούλου. Ας ξεκαθαρίσει η ΝΔ τι προτίθεται να πράξει και εμείς είμαστε εδώ και θα δώσουμε τις απαντήσεις μας».

«Καλοδεχούμενες οι εκλογές»

«Εμείς έχουμε ζητήσει προσφυγή στις κάλπες. Αν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθήσει να αιφνιδιάσει με εκλογές, θα το κάνει με άλλους όρους και όχι με εκείνους της αυτοδυναμίας του 41% .Θα είναι μια κίνηση μέσω της οποίας θα προσπαθήσει να αναστείλει την περαιτέρω μείωση των ποσοστών της ΝΔ για να αποφύγει τα χειρότερα. Οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες για εμάς. Πρόκειται για ένα αίτημα που παραμένει στο τραπέζι».

«Συμπόρευση όμορων πολιτικών σχηματισμών, ώστε να πιεστεί να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα πάρει πρωτοβουλίες για ευρύτερη συνεργασία και ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Καλό θα ήταν σε αυτές, να υπάρχει αρωγή και  συμπόρευση και άλλων όμορων πολιτικών σχηματισμών ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να φύγει μια ώρα νωρίτερα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει απάντηση από το ΠΑΣΟΚ το οποίο ταλανίζεται από εσωτερικά του θέματα. Πρέπει να δούμε αν σε αυτή την πρόσκληση, θα υπάρξει ανταπόκριση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι αν συμβεί αυτό, αν η κοινή δράση είναι επιτυχής και εφόσον το αίτημα της κοινωνίας είναι να διαμορφωθεί ένας νέος φορέας που θα διώξει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, τότε, θα θέσει εαυτόν στην κρίση της βάσης. Αυτό δεν αναιρεί τις πρωτοβουλίες που θα πάρει από μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Κασσελάκης έχει προσκληθεί στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη»

«Προσωπικά, δεν έχω προγραμματίσει να περάσω από τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας, στο Ωδείο Αθηνών. Ο κ. Κασσελάκης έχει προσκληθεί επισήμως όπως και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν το ”παρών”. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο, σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς ακολουθεί τις εκλογές στη Β. Μακεδονία. Η υπενθύμιση της βαρύτητας της συμφωνίας των Πρεσπών είναι σημαντική. Παράλληλα, θα θίξει και άλλα ζητήματα τα οποία φορούν ευρύτερα την περιοχή μας αλλά και τις εξελίξεις στην ΕΕ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα