back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ζ. Ζούπης-Opinion Poll: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ επιθυμούν οι ψηφοφόροι τους

Διαβάστε επίσης

Τα ευρήματα που προέκυψαν από την έρευνα της OPINION POLL αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, ανέλυσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο Ζαχαρίας Ζούπης, πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της εταιρίας Opinion Poll.

Το μήνυμα των ψηφοφόρων στην κυβέρνηση

«Από τα ευρήματα της έρευνας προέκυψε ότι η ακρίβεια έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις ευρωεκλογές. Μετεκλογικά, αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι άμεσα μέτρα για την ακρίβεια και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες ήταν ξεκάθαρο: Βάλτε στην κυβέρνηση όποιον θέλετε, βγάλτε όποιον θέλετε, κάντε όποιες αλλαγές θέλετε, αλλά πάρτε μέτρα για την ακρίβεια».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη

«Το 54% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα κάνει τις αλλαγές που λέει και το 40% έχει αντίθετη άποψη. Γενικά βλέπουμε μια μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

Για το ΠΑΣΟΚ και τον Ν. Ανδρουλάκη

«Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει διχογνωμία. Το 49,5% θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το κόμμα βγήκαν ενισχυμένοι και το 50,5% έχει αντίθετη άποψη. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 39.2% θεωρεί ότι ο Ν. Ανδρουλάκης θα προχωρήσει στην προώθηση αλλαγών και πρωτοβουλιών αδιαμφισβήτητος και το 49.5% έχει αντίθετη άποψη».

Για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Το 72% πιστεύει ότι κανένα κόμμα της κεντροαριστεράς, όπως είναι σήμερα, δεν μπορεί να νικήσει στις βουλευτικές εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αυτό “σπρώχνει” το 57.5% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι θα ήταν θετική εξέλιξη για την πολιτική ζωή του τόπου η σύγκλιση και συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Θετική ανταπόκριση με υψηλά ποσοστά υπάρχει ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 79.8% , αλλά και του ΠΑΣΟΚ με 73.5%.

Σε μια τέτοια σύγκλιση το 26.6% θεωρεί ότι θα πρέπει να ηγηθεί ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου Κόμματος, το 5.7% ο Πρόεδρος κάποιου άλλου από αυτά που θα συμμετέχουν και το 54.4% ένα τρίτο πρόσωπο. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , το 56.1% επιλέγει τον Πρόεδρο του μεγαλύτερου Κόμματος, δηλαδή τον κ Κασσελάκη,  μόνο το 5.3% άλλου κόμματος και το 29.8% κάποιο τρίτο πρόσωπο.
Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 24.5% απαντά τον Πρόεδρο του μεγαλύτερου, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 2% άλλου κόμματος από αυτά που θα συμμετέχουν και το 64.3% ένα τρίτο πρόσωπο του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα