back to top
32.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δ. Βερβεσός: Δεν δικαιούται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να προβαίνει σε επικοινωνιακές παρεμβάσεις

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την αίτηση ακύρωσης κατά του πρόσφατου φορολογικού νόμου 5073/2023 περί τεκμαρτής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που κατέθεσαν από κοινού ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι ελευθέρων επαγγελματιών, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, τόνισε ότι ο επίμαχος νόμος πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει διάλογος, από την αρχή, με τους φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων.

Παράλληλα, σχετικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα και με αφορμή τη χθεσινή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που ζήτησε πειθαρχική έρευνα κατά της τακτικής ανακρίτριας και κατά του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων οι οποίοι έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο κ. Βερβεσός έκανε λόγο για επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

«Δεν δικαιούται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να προβαίνει σε επικοινωνιακές παρεμβάσεις»

«Εμείς, ως Δικηγορικός Σύλλογος κάναμε το καθήκον μας, όπως προβλέπεται, ασκήσαμε πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου. Δεν δικαιούται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να προβαίνει σε επικοινωνιακές παρεμβάσεις με πειθαρχικές αναφορές, όπως συνηθίζει τελευταία, σε υποθέσεις γενικότερου πολιτικού-κοινωνικού ενδιαφέροντος που εκκρεμούν δικαστικά. Θα πρέπει ο Άρειος Πάγος να εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία και όχι να παρεμβαίνει με τον τρόπο που το κάνει προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού».

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες ως μισθωτούς»

«Μας αιφνιδίασε απόλυτα η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο. Υποστηρίζει- για επικοινωνιακούς λόγους- ότι έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι θέλει αλλά δεν πείθει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι μικροί και οι μεσαίοι δικηγόροι που δουλεύουν για 1000 το μήνα χωρίς νυχτερινά η υπερωρίες, είναι φοροφυγάδες; Δεν μπορεί να μας αντιμετωπίζει ως μισθωτούς. Τα ίδια είχε κάνει και ο κ. Κατρούγκαλος και τότε βγήκε το ΣτΕ και είπε ότι είναι αντισυνταγματικό να εξομοιώνεις μισθωτούς με ελεύθερους επαγγελματίες».

«Να αποσυρθεί και να ξανασυζητηθεί από την αρχή το φορολογικό νομοσχέδιο»

«Ζητάμε να ξανασυζητήσουμε από μηδενική βάση το νόμο. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι το μήνυμα που έλαβε ήταν να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις, κάνει λάθος. Θα πάρει ξανά το μήνυμα στις επόμενες εκλογές. Εμείς λέμε ότι αυτός ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί για τα εισοδήματα του 2024 και να τεθεί από την αρχή επί τάπητος. Να φορολογηθούν και να ελεγχθούν αυτοί που πρέπει. Εκείνος που δε θέλει να ελεγχθεί, θα μπει στα κριτήρια και θα πληρώσει τα τεκμήρια. Με αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στη φοροδιαφυγή και στον φοροφυγά».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα