back to top
32.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη – Κάηκαν σπίτια στο Χωρέμη – Μηνύματα 112 για Χρούσα και Απιδίτσα

Διαβάστε επίσης

Εκτός ελέγχου εξελίσσεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10:52 σε αγροτοδασική έκταση στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

«Έχει καεί ένας οικισμός, το Χωρέμη, όπου περίπου 10 σπίτια έχουν καεί και η φωτιά κατευθύνεται τώρα στον οικισμό Προύσα. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τον αέρα να ξεπερνά τα 6-7 μποφόρ. Ο καπνός κι ο αέρας δεν αφήνει τα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τη φωτιά. Έχει γίνει εκκένωση σε τρία χωριά Χωρέμι, Απιβίτσα και Προύσα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μεγαλόπολης, Βασίλειος Κουρουνιώτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Ελευθερία Κουμάντου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, o οποίος επίσης μίλησε στον Αθήνα 9.84,  χρειάζονται και άλλα εναέρια μέσα γιατί κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. «Προσπαθούμε να εκκενώσουμε χωριά, γιατί η φωτιά προχωράει».

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στις 11:30 στους κατοίκους του οικισμού Χωρέμη προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτό και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω της  πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Και δεύτερο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στις 12:11 στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα  προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη. Το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στις περιοχές Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Μεγαλόπολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Newsroom Αθήνα 9.84, ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα