back to top
34.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

34.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ώρες λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ υψηλών θερμοκρασιών, ξηρασίας και ισχυρών ανέμων που θα φτάσουν και τα 8 Μποφόρ.

Για πρώτη φορά τόσο νωρίς μέσα στον Ιούνιο έχουμε «δείκτη 5» στην Αττική, δηλαδή κατάσταση συναγερμού, και «δείκτη 4» σε τέσσερις άλλες περιφέρειες της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Οι καιρικές αυτές συνθήκες θέτουν ξανά την Αττική και περιοχές της Πελοποννήσου, την Δυτική και την Στερεά Ελλάδα καθώς και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε επίπεδο πολύ υψηλής επικινδυνότητας για πρόκληση φωτιάς.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ένας 69χρονος ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς στη Θέα Βαρυμπόμπης. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία εφαρμογής των μέτρων πυροπροστασίας για περισσότερους από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις ή και σε απόσταση 300 μέτρων από άλση.

Εφόσον δεν αποφασιστεί νέα παράταση, έρχονται αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν υπέβαλαν δήλωση του Κανονισμού Πυροπροστασίας.

Nα έλθουν άμεσα στην Βουλή για συζήτηση οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την ακρίβεια και τη φορολογία, ζητεί ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία επιτίθεται στη κυβέρνηση και στον πρόεδρο της Βουλής.

Νωρίτερα, άκαρπη αποδείχθηκε η πρόταση που είχε καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ψηφίστηκαν αργά το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα και η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ.
Η τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ δέχθηκε σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση που κατήγγειλε ότι κατατέθηκε σε μια προσπάθεια να γίνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη στην οποία έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι.
«Η τροπολογία δεν έχει κάνει σε τίποτα με το αντικείμενο της δίκης», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, και πρόσθεσε πως δεν μπορεί οι φορολογούμενοι να πληρώνουν μια διαχρονικά ζημιογόνα εταιρεία.

Συνελήφθησαν οι δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον δύο εθελοντών στις 25 Μαΐου στην Πάρνηθα. Πρόκειται για πέντε νεαρούς ηλικίας 22 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και όπλα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή ακόμη ενός ατόμου σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Λουκέτο για δύο ημέρες και βαριά πρόστιμα σε άλλα τέσσερα καταστήματα γνωστής πολυεθνικής εταιρείας ρούχων επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα οποία δεν διαβίβαζαν αποδείξεις στην αρμόδια αρχή. Πρόκειται για τα υποκαταστήματα σε Γλυφάδα, Καλαμάτα, Βόλο και Ρόδο.

Ένα άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Χαλκίδα, μεταξύ ενός ζευγαριού αλβανικής καταγωγής. Πάνω στον καβγά, ο άνδρας πήρε ένα καλώδιο και προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του και μάλιστα, μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.
Ο άνδρας φέρεται να χτύπησε και το παιδί. Η μητέρα κατάφερε να πάρει το παιδί και να πάει στο αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλε το περιστατικό.
Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια Χαλκίδας, αντιμετωπίζοντας κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σπείρα διαρρηκτών, που έβαζαν στο στόχαστρο σπίτια, επιχειρήσεις, κοσμηματοπωλεία και ΙΧ, σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξάρθρωσαν οι Αρχές.
Συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 30 κλοπές και ληστείες. Το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, υπολογίζεται άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στη μάχη της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης μπαίνει ο Αθήνα 9.84. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΑ ενέκρινε τη συμμετοχή του σταθμού της πόλης στην ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων «ΦΑΕΘΩΝ» που στοχεύει στην παραγωγή και διάθεση «καθαρής ενέργειας.

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με συναυλίες σε εμβληματικά τοπόσημα της πόλης.
Στις 11 και μισή το πρωί στην πλ. Μοναστηρακίου έχει προγραμματιστεί μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του ΟΠΑΝΔΑ και στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Μαρία Κάλλας, μελωδίες πιάνου από τον ταλαντούχο πιανίστα Θάνο Μαργέτη.

Στη διεθνή επικαιρότητα:
«Η Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσει να απειλεί την Κύπρο και να επιδιώξει μια διπλωματική λύση», αναφέρει σε μήνυμά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και προσθέτει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δουν αυτή τη σύγκρουση να επεκτείνεται στον Λίβανο ή στην ευρύτερη περιοχή. Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τον Λίβανο και τον λιβανικό λαό και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός»

Απογοητευτικές και προσβλητικές χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τις πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στις οποίες εξέφραζε δυσαρέσκεια για τις καθυστερήσεις στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ.
Ο Τζον Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Τσάχι Χανέγκμπι, καθώς και με Ρον Ντέρμερ, Ισραηλινό υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων.
Οι δύο απεσταλμένοι του Ισραήλ αναμένεται επίσης να έχουν συνομιλίες εντός της ημέρας με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Η προσωρινή προβλήτα που τοποθέτησε ο αμερικανικός στρατός σε παραλία της Λωρίδα της Γάζας για να διευκολυνθούν οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης βρίσκεται ξανά στην θέση της και επαναλειτουργεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στη Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας παράλληλα τη Νότια Κορέα ότι θα ήταν «πολύ σοβαρό λάθος» να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Για τους ομίλους του Euro 2024 η Ισπανία κέρδισε 1-0 την Ιταλία και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. Νωρίτερα ισόπαλοι 1-1 έληξαν οι αγώνες Σλοβενία-Σερβία και Δανία-Αγγλία.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο διεθνές μίτινγκ του Μπιντγκόζ. Ο 25χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ πέρασε πάνω από τα 5 μέτρα και 92 εκατοστά, καταρρίπτοντας ρεκόρ εννέα χρόνων (5,91) το οποίο κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης από τις 4 Ιουλίου του 2015.
Νωρίτερα, το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο κατέκτησε η Νόρα Δράκου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι.

ΚΑΙΡΟΣ:
Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα