back to top
31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στην Ηλεία, όπου στον οικισμό της Μυρτιάς ένας 55χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της φωτιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας βρισκόταν στην Μυρτιά και βοηθούσε στην κατάσβεση όταν ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου κατέληξε.

Νωρίτερα είχε δοθεί στην περιοχή μέσω του 112 εντολή για εκκένωση.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις σε πολλά μέτωπα ανά τη χώρα.

Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε νωρίτερα, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης. Μεγάλος εχθρός στην κατάσβεση των πυρκαγιών οι πολλοί ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τα μεγαλύτερα μέτωπα φωτιάς μαίνονται σε Κεφαλλονιά Αγρίνιο, Λιβαδειά, Ηλεία Αργολίδα και Μεσσηνία. Οριοθετήθηκε η φωτιά στο μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου, στη Δροσοπηγή Κορινθίας και στη Θήβα. Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σήμερα στο Κρανίδι Αργολίδας. Οι φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό του Κρανιδίου και έχει ζητηθεί η εκκένωσή του. Οι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η βλάβη που παρουσίασε η υπηρεσία του 112 για την αποστολή των εντολών απομάκρυνσης κατοίκων σε περιοχές που είναι σε εξέλιξη δασικές πυρκαγιές.

Εντολή της περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν κλειστά τα πάρκα και τα άλση της αρμοδιότητας της. Εφαρμογή Μέτρου Απαγόρευσης διέλευσης και κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα και περιοχές NATURA.

Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Κλειστοί ο Εθνικός κήπος και το πάρκο του Άλσους Χωροφυλακής. Υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του Δήμου και ομάδες προσωπικού σε 24ωρη βάση. Σε επιφυλακή και η Δημοτική Αστυνομία.

Ένας 67χρονος συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε χθες σε περιοχή ανατολικά του οικισμού Λίμνη του δήμου Βόλβης.

Νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη. Άνδρας 81 ενός ετών δολοφόνησε το πρωί, την 73χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού θα έρθει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, την ανεπάρκεια, την αλαζονεία και την αναλγησία της συγκεκριμένης Κυβέρνησης επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό σε όλους πως τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν τοποθετηθεί πέντε υπουργοί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς να έχει εκπονηθεί ένα συγκροτημένο και οργανωμένο σχέδιο αγροτικής πολιτικής τονίζουν οι υπεύθυνοι του τομέα Αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Με τις δηλώσεις του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Πρωθυπουργός εμμέσως ομολόγησε ότι τα μέτρα για το ρεύμα αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατα στη μείωση του κόστους παραγωγής αναφέρει το ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ τον άμεσο προγραμματισμό της συζήτησης των προτάσεων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

Άλλοι τέσσερις δικαστές παύθηκαν οριστικά από το δικαστικό σώμα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων που έφτασε σε κάποια περίπτωση τις 241 σε βάθος 4 ετών και 5 μηνών. Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έδειξε την έξοδο σε έναν εφέτη, δύο προέδρους πρωτοδικών και μία πρωτοδίκη. Με βάση τα στοιχεία από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα έχουν παυθεί για τον ίδιο λόγο συνολικά 32 δικαστές και εισαγγελείς.

Αβάσιμες χαρακτήρισε τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος. Όπως είπε η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Προχθές ο επικεφαλής της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, εκτόξευσε απειλές για πρώτη φορά εναντίον της Κύπρου, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο αν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί αεροδρόμια και βάσεις στην Κύπρο. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ τονίζει ότι «η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για αποφυγή περιφερειακής εξάπλωσης δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Το Υπουργείο ενέταξε την κατασκευή του υπερσύγχρονου Γηπέδου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2021-2025. Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε ότι το νέο, υπερσύγχρονο Γήπεδο του Παναθηναϊκού αποτελεί μία δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής του Βοτανικού που θα δουν την περιοχή τους να αναβαθμίζεται.

Έφυγε από τη ζωή ο ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης. Κατέγραψε ξεχωριστή πορεία στα δικαστικά χρονικά. Είχε αναλάβει σημαντικές δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν την υπεράσπιση κατηγορουμένων από τον χώρο της αριστεράς αλλά και απεργούς πείνας. Μεταξύ άλλων υπήρξε, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη.

Η Βαρκελώνη θα καταργήσει όλες τις τουριστικές κατοικίες της πόλης μέχρι το 2028 προκειμένου να γίνουν οικιστικά και έτσι να διευκολύνεται η πρόσβαση σε κατοικίες όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις μιλούν για “σταγόνα στον ωκεανό” ως το αποτέλεσμα αυτού του μέτρου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η Ουκρανία επικράτησε με σκορ 2-1 της Σλοβακίας σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του Γιούρο 2024. Σε λίγη ώρα θα παίξουν Πολωνία- Αυστρία και στις 10μμ Ολλανδία – Γαλλία.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λόγω του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος. Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των τρισήμιση τόνων έως τις 10 το βράδυ.

Ματαιώθηκε η σημερινή συναυλία “QUEEN SYMPHONIC” στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στον λόφο του Λυκαβηττού. Η Παραγωγός εταιρεία, θα προχωρήσει στην άμεση επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. 35 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα