back to top
31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Πηνεία Ηλείας. Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαρθακογιάννη η πυρκαγιά από την Αχαΐα που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο έργο της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, ομάδες εθελοντών, ενώ επιχείρησαν συνολικά 19 εναέρια μέσα.

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν οι κάτοικοι των περιοχών που απομακρύνθηκαν από 9 χωριά και οικισμούς.

Ένας 55χρονος έχασε νωρίτερα τη ζωή του στα Χανάκια Ηλείας. Έχασε τις αισθήσεις του ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη, πολύ βελτιωμένη είναι η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν με ταχύτητα σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Ακόμη επισήμανε πως σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Αυξημένη είναι αυτήν την ώρα η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Ειδικότερα καθυστερήσεις σημειώνονται από τα διόδια της Ελευσίνας έως την Νέα Πέραμο. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στο ύψος των Μεγάρων και από την Κινέτα έως τα διόδια Καλαμακίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, 35.200 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 24.916 προς Λαμία. Σημειώνεται ότι αύριο από 8 το πρωί έως τη μια μετά ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ενεργοποιήθηκε με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας η δυνατότητα εφαρμογής της εξαήμερης εργασίας σε επιχειρήσεις που από τη φύση τους είναι συνεχούς λειτουργίας και σε όσες ήδη λειτουργούν επί 24ωρης βάσης 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα, με προσαυξημένο ημερομίσθιο κατά 40% για την 6η ημέρα.

Νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη. Άνδρας 81 ενός ετών δολοφόνησε το πρωί, την 73χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Εγκρίθηκε από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. «Ανοίγει ο δρόμος ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Πριν από λίγο ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χρυσό στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 24.39 και στέφθηκε ξανά πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ στο βάθρο για το ίδιο αγώνισμα ανέβηκε και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με χρόνο 24.74.

Για τους ομίλους του Euro 2024, πριν από λίγο ξεκίνησε η αναμέτρηση Ολλανδία – Γαλλία. Νωρίτερα, η Αυστρία επικράτησε με σκορ 3-1 της Πολωνίας και η Ουκρανία με σκορ 2-1 της Σλοβακίας.

Με σκορ 78-73 η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε την Πολωνία σε φιλικό αγώνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. -31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα