back to top
31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες στην Πηνεία Ηλείας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαρθακογιάννη η πυρκαγιά από την Αχαΐα που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, ομάδες εθελοντών, ενώ επιχείρησαν συνολικά 19 εναέρια μέσα.

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν οι κάτοικοι των περιοχών που απομακρύνθηκαν από 9 χωριά και οικισμούς.

Ένας 55χρονος έχασε νωρίτερα τη ζωή του στα Χανάκια Ηλείας. Έχασε τις αισθήσεις του ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη, πολύ βελτιωμένη είναι η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν με ταχύτητα σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, 35.200 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 24.916 προς Λαμία. Υπενθυμίζεται ότι από αύριο στις 8 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι για το ρεύμα εξόδου απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών.

Ενεργοποιήθηκε με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας η δυνατότητα εφαρμογής της εξαήμερης εργασίας σε επιχειρήσεις που από τη φύση τους είναι συνεχούς λειτουργίας και σε όσες ήδη λειτουργούν επί 24ωρης βάσης 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα, με προσαυξημένο ημερομίσθιο κατά 40% για την 6η ημέρα.

Εγκρίθηκε από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. «Ανοίγει ο δρόμος ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην κεντρική Αμερική λόγω των βροχοπτώσεων που έπληξαν κυρίως στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Το Χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 24.39 κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος στέφθηκε ξανά πρωταθλητής Ευρώπης. Στο βάθρο για το ίδιο αγώνισμα ανέβηκε και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με χρόνο 24.74.

Ολλανδία και Γαλλία είναι ισόπαλες 0-0 αυτή την ώρα στο ημίχρονο αναμέτρησης με την οποία ολοκληρώνεται το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο Γιούρο 2024. Νωρίτερα, η Αυστρία επικράτησε με σκορ 3-1 της Πολωνίας και η Ουκρανία 2-1 της Σλοβακίας.

Με σκορ 78-73 η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε την Πολωνία σε φιλικό αγώνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα