back to top
34.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

34.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

News9live.com: Η Αλόννησος στους 9 καλύτερους προορισμούς του κόσμου με υποβρύχια μουσεία

Διαβάστε επίσης

Στα 9 σημαντικότερα υποβρύχια μουσεία του κόσμου κατατάσσεται το ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, σε έρευνα που παρουσίασε ο διεθνής ενημερωτικός ιστότοπος News9live.com.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που επισκέπτονται εκατομμύρια ταξιδιώτες από Αμερική και Ασία, το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αρχαία ναυάγια της Κλασικής περιόδου. Η λίστα συμπεριλαμβάνει υποβρύχια μουσεία από το Μεξικό, την Ισπανία, την Κύπρο, την Καραϊβική, την Ιορδανία, την Ιταλία, την Αυστραλία και το Ισραήλ. Σημειώνεται πως το ναυάγιο της Περιστέρας έχει θεωρηθεί το πιο αξιόλογο αρχαίο επισκέψιμο ναυάγιο του κόσμου. Με διαστάσεις 25 Χ 10 μέτρα περίπου, το πλοίο ήταν φορτωμένο με 4.000 αμφορείς και βυθίστηκε κατά την περίοδο 425-400 π.Χ.

«Η Αλόννησος είναι ένας προορισμός με μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος που προσελκύει ταξιδιώτες από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού. Η σπιτική φιλοξενία, το εύρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων, τα εντυπωσιακά καταδυτικά σημεία, το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο Πάρκο της Μεσογείου, οι παραδεισένιες παραλίες, οι πανέμορφοι οικισμοί, το πράσινο της φύσης και οι επιλογές για ποιοτική διαμονή, καλό φαγητό, θαλάσσιες εκδρομές, activities, χαλάρωση και ήπια διασκέδαση είναι “συστατικά” για πραγματικές αποδράσεις από την καθημερινότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα