back to top
27.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

27.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Μαστραντώνη Αχαΐας, πέρασε στην Ηλεία και καίει σε ορεινή περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για δύσβατο σημείο σε δασικό κομμάτι με διάσπαρτους μικρούς οικισμούς. Λίγο πριν τη 1.30 το βράδυ ήχησε ξανά το 112 για τους κατοίκους της Λάτα, να απομακρυνθούν προς το Σιμόπουλο.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας και Κρανίδι Αργολίδας. Στις φωτιές αυτές υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται. Η πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας είναι οριοθετημένη, όπως επίσης και σε Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας και Ρίγανη Αγρινίου.

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ στο Παρανέστι Δράμας όπως και στην Ύδρα, σε απόκρημνο μέρος με δέντρα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, για Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων, λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Συνεχείς οι περιπολίες από συνεργεία του δήμου και έλεγχος από drones σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου, όπως Φιλοπάππου, Λυκαβηττός, Τουρκοβούνια και Ιλίσια.

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πολύ αυξημένη η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν από πλήγμα εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα πλήγματα προκλήθηκαν από οβίδες ισραηλινών αρμάτων μάχης. Ο ισραηλινός στρατός αρνείται την ευθύνη και δηλώνει ότι διερευνά τις αναφορές.

Η NASA ανέβαλε εκ νέου την επιστροφή των αστροναυτών Μπουτς Γουίλμορ και Σάνι Γουίλιαμς από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προκειμένου να αξιολογηθούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή του σκάφους Starliner της Boeing. Η NASA δεν όρισε νέα ημερομηνία, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των δύο αστροναυτών, η οποία σχεδιαζόταν αρχικά για τις 14 Ιουνίου και εν συνεχεία προγραμματίστηκε για τις 26 Ιουνίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος στέφθηκε ξανά πρωταθλητής Ευρώπης. Στο βάθρο για το ίδιο αγώνισμα ανέβηκε και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Για το Euro 2024 παίζουν στις 4: Γεωργία – Τσεχία. Στις 7: Τουρκία – Πορτογαλία. Στις 10: Βέλγιο – Ρουμανία. Χθες: Ολλανδία – Γαλλία 0 – 0. Ουκρανία – Σλοβακία 2-1 και Αυστρία – Πολωνία 3-1

Στο μπάσκετ, η Εθνική επικράτησε 78-73 της Πολωνίας σε φιλικό αγώνα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση και θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα