back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1:30 στο Μαρκόπουλο σε χορτολιβαδική έκταση. Η κυκλοφορία στις λεωφόρους Μαρκοπούλου και Λαυρίου έχει αποκατασταθεί.

Παράλληλα άμεσα κατάφερε η Πυροσβεστική να θέσει υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καλύβια.

Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην Άνδρο, στην περιοχή Στραπουριές. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, για να περιορίσει τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά, να απομακρυνθούν προς τη χώρα της Άνδρου.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στη Σαλαμίνα μεταξύ της περιοχής Γαλήνη και Αγίου Ιωάννου σε χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης σημειώθηκε ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος. Από την ανατροπή τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες, οι όποιοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για περαιτέρω εξετάσεις.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, παραμένει και αύριο Κυριακή ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Αττική και την Εύβοια σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μετ’ εμποδίων η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς ιδιαίτερη αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους προς την Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, όπως και σε σημεία της Εθνικής προς Κόρινθο.

Ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Ο εν αναμονή πρωθυπουργός, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί, αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στο Καντόνι Γκριζόν. Ένα τέταρτο άτομο, μια γυναίκα που είχε επίσης δηλωθεί αγνοούμενη, «βρέθηκε ζωντανή» και τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Καταιγίδες και πολύ έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κοιλάδα Μεσολτσίνα, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού.

Πλούσιες και σήμερα οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Καλοκαίρι στην Αθήνα. Λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι στις 9 το βράδυ στην Σπύρου Πάτση και Αγίας Μαρκέλλας, στον Βοτανικό, από τον Βαγγέλη και τον Βασίλη Κορακάκη. Επίσης στις 9, στην πλατεία Ναθαναήλ, στα Πατήσια, συναυλία με τον Βασίλη Παϊτέρη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro, παίζουν στις 4: Γεωργία – Τσεχία. Στις 7: Τουρκία – Πορτογαλία. Στις 10: Βέλγιο – Ρουμανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 34 βαθμοί.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα