back to top
25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης από στεριάς και αέρος.

Στην Άνδρο, συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι αναζωπυρώνοντας τις φωτιές σε δασικές εκτάσεις περιμετρικά των χωριών Στραπουριές, Λάμυρα, Υψηλά και Μένητες, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν νωρίς το μεσημέρι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Κλιμάκιο από 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα μεταβαίνει από την Αθήνα στο νησί.

Νέο πύρινο μέτωπο κ στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δύο πεζοπόρα κλιμάκια και δύο ελικόπτερα.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα, στην Πρέβεζα, κοντά στην Βιομηχανική Περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Καλύτερη είναι η εικόνα του φωτιάς σε χορτολοβαδική έκταση στο Μαρκόπουλο. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα μεταξύ της περιοχής Γαλήνη και Αγίου Ιωάννου, εκεί όπου είχαμε τον ελαφρύ τραυματισμό δύο πυροσβεστών όταν εξετράπη το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν. Οροθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Άμεσα υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο στα Καλύβια Αττικής.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Ηλεία, Αχαϊα και Αρκαδία, όπου διάσπαρτες εστίες αναζωπυρώνονται κοντά στα χωριά Λάτα και Πρόδρομος. Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για την άμεση χαρτογράφηση των καμένων περιοχών..

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, παραμένει και αύριο Κυριακή ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και την Εύβοια σύμφωνα την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερα αυξημένη παραμένει η κίνηση στα ρεύματα εξόδου στις εθνικές οδούς εξαιτίας του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Με πληρότητες που αγγίζουν το 85% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της Αττικής, κυρίως για κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς.

Το Κάπρι, ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας, έβαλε σήμερα «μπλόκο» στις αφίξεις τουριστών εξαιτίας της λειψυδρίας που προκάλεσε βλάβη στο σύστημα υδροδότησης. Για «εκρηκτική υγειονομική κατάσταση» έκανε λόγο ο δήμαρχος του νησιού.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 59χρονου Αμερικανού στην Αμοργό. Αγνοείται από το πρωί της Τρίτης, ενώ Πυροσβεστική, Αστυνομία, δεκάδες εθελοντές με την βοήθεια από αέρος από ελικόπτερο και drone δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη του.

Αγωνία και για την τύχη των δύο Γαλλίδων τουριστριών, ηλικίας 64 και 73 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την Παρασκευή στη Σίκινο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ έχουν επιστρατευτεί και πυροσβέστες με drone.

Πλούσιες και σήμερα οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Καλοκαίρι στην Αθήνα. Λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι στις 9 το βράδυ στην Σπύρου Πάτση και Αγίας Μαρκέλλας, στον Βοτανικό, από τον Βαγγέλη και τον Βασίλη Κορακάκη. Επίσης στις 9, στην πλατεία Ναθαναήλ, στα Πατήσια, συναυλία με τον Βασίλη Παϊτέρη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro

Γεωργία – Τσεχία: 1 – 1 στις καθυστερήσεις.

Σε μια ώρα: Τουρκία – Πορτογαλία.

Στις 10: Βέλγιο – Ρουμανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 34,2 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα