back to top
27.5 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

27.5 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Άνδρο – Οι εξελίξεις στα υπόλοιπα μέτωπα

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σε δασική στην περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική αυτή την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα ενώ κατά περιόδους συνέδραμαν από αέρος δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική μάλιστα προχώρησε στην ενίσχυση τοπικών δυνάμεων αποστέλλοντας από την Αθήνα 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13:13 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά ‘Ανδρου με την οδηγία να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία

Χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Αυτήν την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος. Στο σημείο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα ενώ από αερός επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αττική

Παράλληλα στην Αττική από το πρωί εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Καλύβια και Μαρκόπουλο που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα