back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά πριν από λίγο σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ξυλαγανή Ροδόπης.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκινάδες Αργολίδας. Και στα δύο μέτωπα έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά οδηγούνται σήμερα τα 13 μέλη του πληρώματος σκάφους αναψυχής, τα οποία συνελήφθησαν ως υπαίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς στο Μπίστι της Ύδρας, λόγω ρίψης βεγγαλικών. Η θαλαμηγός έχει κατασχεθεί.

“Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα επιταχύνει τους ρυθμούς του έργου του κυρίως στα θέματα της ακρίβειας, εναρμονιζόμενο με την απαίτηση των πολιτών. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια της προστασίας των δασών, ειδικά τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας ώστε να αποφευχθούν εστίες φωτιάς από αμέλεια.

“Η αδιαφάνεια της πολιτικής ζωής και η ακρίβεια της ΝΔ πρέπει να τελειώσουν. Αυτή την εβδομάδα, καταθέσαμε 2 τροπολογίες. Ζητήσαμε την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος που πλήττει 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες και προτείναμε μια ριζική αλλαγή του πόθεν έσχες των πολιτικών αλλά και των κομμάτων” αναφέρει σε ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας έπεσε ακόμη μία γυναίκα. Πρόκειται για 25χρονη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, την οποία ξυλοκόπησε, ακόμα και με σιδερένιο λοστό, ο 46χρονος σύντροφός της. Ο δράστης, αλβανικής καταγωγής συνελήφθη, ενώ το θύμα διακομίσθηκε συνοδεία αστυνομικών, στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Τρεις Πακιστανοί, κάτοικοι Απιδεώνα Αχαΐας προσήχθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας για την υπόθεση ληστείας ζευγαριού από το Βιετνάμ και βιασμού της γυναίκας, στον Λάππα Αχαΐας, πριν από μερικές μέρες. Οι ύποπτοι αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, όπως και το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν παραδεχθεί την πράξη τους.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατοικιών και άλλα υπέστησαν ζημιές από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία στην περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης της περιοχής. Από τους τρεις πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν τους δύο πάνω από την περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε επίσης ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro, παίζουν στις 10 Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα