back to top
25.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

25.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Υψηλός παραμένει και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Αργολίδα, Μεσσηνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, και της Πελοποννήσου.

Κάλεσμα στους πολίτες “να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια της προστασίας των δασών, ειδικά τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας ώστε να αποφευχθούν εστίες φωτιάς από αμέλεια”, απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει επίσης ότι “η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της” για αυτό – όπως τονίζει – ‘’η κυβέρνηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς του έργου της κυρίως στα θέματα της ακρίβειας, εναρμονιζόμενη με την απαίτηση των πολιτών’’.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, γι’ αυτό και απολογείται εκ των υστέρων στους πολίτες για την ακρίβεια, η οποία εξαϋλώνει τα εισοδήματά τους», σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ χαρακτήρισε “ανεπαρκή” τα μέτρα κατά της ακρίβειας που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Για μια ακόμη χρονιά, στο ίδιο έργο θεατές με δεκάδες καταστροφικές πυρκαγιές από τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση επιστρατεύει τη γνωστή της επικοινωνιακή τακτική: επίκληση του γνωστού άλλοθι των “ακραίων καιρικών συνθηκών” και αναγωγή των πάντων στην “ατομική ευθύνη” σχολίασε το ΚΚΕ καλώντας την (κυβέρνηση) να πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες του λαού».

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν το βράδυ της Παρασκευής πυρκαγιά στην ‘Υδρα. Το μεσημέρι οι 13 οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη. Το πολυτελές σκάφος έχει κατασχεθεί.

Άμεσα περιορίστηκε η φωτιά που ξέσπασε στη βιομηχανική ζώνη Τρίπολης, ωστόσο στις στάχτες παραδόθηκαν αυτοκίνητα που βρισκόταν σε παρακείμενο πάρκινγκ. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ένα ελικόπτερο και δύο Πετζετελ.

Με κατηγορίες για εκδικητική πορνογραφία συνελήφθη και παραπέμπεται στον Ανακριτή 35χρονος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε κατ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση ένα κινητό και ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας μια 25χρονη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Ξυλοκοπήθηκε άγρια ακόμη και με σιδερένιο λοστό από τον 46χρονο σύντροφό της, Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη.

Στη σύλληψη 33χρονου Πακιστανού με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 17χρονης προχώρησαν χθες οι αρχές στους Αγίους Αναργύρους. Κατά τη σύλληψή του ο δράστης πρόβαλε ισχυρή αντίσταση, έτσι στο κατηγορητήριο προστέθηκε και η παράβαση της αντίστασης κατά των αρχών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με ανακοίνωσή του θυμάται “τον ηγέτη που πάλεψε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία” Η μνήμη του δεν είναι απλώς μια επετειακή υπενθύμιση – αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ Δούκας – αλλά μια ζωντανή σχέση αλλαγών και συμμετοχής για το παρόν και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης.

Ο αριθμός των Αιγύπτιων που έχασαν τη ζωή τους από την ακραία ζέστη κατά τη διάρκεια του Χατζ, του ετήσιου προσκυνήματος στη Μέκκα ανήλθε σε 672 ενώ άλλοι 25 προσκυνητές αγνοούνται, όπως είπαν σήμερα στο Reuters πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Πλούσιες και σήμερα οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα”: Παιδική παράσταση με τίτλο: “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας Κλεομένης”, στις 8 και μισή στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, στον Κολωνό, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και μουσική Φοίβου Δεληβοριά. Στις 9, στο γήπεδο Ελληνορώσων, ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι 112, από τους Ενδελέχεια ως σήμερα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro, παίζουν στις 10 Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς, άνεμοι βόρειο ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

35 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα