back to top
25.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

25.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο αντιμετωπίζουν οι 13 συλληφθέντες εργαζόμενοι στην θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα, που μετέτρεψαν σε στάχτη 300 στρέμματα δάσους στην ‘Υδρα.

Το πολυτελές σκάφος έχει κατασχεθεί, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν οι τουρίστες – ενοικιαστές του, υπηκοότητας Καζακστάν. Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Μαχαιρά Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Οριοθετήθηκε η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ξυλαγανή Ροδόπης. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Υψηλός παραμένει και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Αργολίδα, Μεσσηνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, και της Πελοποννήσου.

Την Τρίτη 25 του μήνα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω του «vouchers.gov.gr» για κατάθεση αιτήσεων τουρισμού “Thessaly & Evros Pass 2024” συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν πέρυσι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου, το πρόγραμμα δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν άυλες ψηφιακές κάρτες για την κάλυψη δαπανών διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μυστική συνάντηση των διευθυντών των δύο Προέδρων, Μανώλη Καπνισάκη και Ελένης Αναστασίου αντίστοιχα.

Στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας θα οδηγηθεί την Τρίτη ο 46χρονος Αλβανός που κατηγορείται για την άγρια επίθεση με σιδερολοστό εναντίον της συντρόφου του, στα Φιλιατρά.

Ξεπερνά τους 1100 ο αριθμός των πιστών μουσουλμάνων που έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία στη διάρκεια του Χατζ, του ιερού δηλαδή προσκυνήματος στη Μέκκα. Τα περισσότερα θύματα είναι Αιγύπτιοι. Σύμφωνα με το Reuters περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πιστοί είχαν συρρεύσει στη Μέκκα.

Ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, μετά από διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Αυτή την ώρα αποκαθίσταται σταδιακά η κανονική λειτουργία του αεροδρομίου και οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα σήμερα.

«Με τη συνεργασία όλων των φορέων και των δημοτών μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα πιο καθαρή, πιο όμορφη και πιο βιώσιμη. Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει αδιάκοπα τις δράσεις καθαριότητας και συντήρησης σε δρόμους, πλατείες και άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αισθητική εικόνα της πόλης». Είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά την επίσκεψή του χθες το βράδυ στο κτίριο που στεγάζει τη Διεύθυνση Καθαριότητας, στην Ιερά Οδό.

Πλούσιες και σήμερα οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα”: Παιδική παράσταση, στις 8 και μισή στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, στον Κολωνό, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και μουσική Φοίβου Δεληβοριά. Στις 9, στο γήπεδο Ελληνορώσων, συναυλία με τον Δημήτρη Μητσοτάκη και τους 112.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro, παίζουν στις 10 Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς, άνεμοι βόρειο ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

Επόμενο δελτίο ειδήσεων στις οχτώ

Για την επόμενη ώρα ‘’Παράθυρο με θέα’’ με την Νάνσυ Αγγελοπούλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα