back to top
25.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

25.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στη Ρωσία, έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν και 12 ακόμη τραυματίστηκαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του τοπικού υπουργείου εσωτερικών του Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο, εκεί όπου ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας συναγωγής, δύο εκκλησιών και ενός αστυνομικού φυλακίου.

Νεκροί είναι δύο από τους τουλάχιστον 10 τρομοκράτες. Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για 40 ομήρους σε εκκλησία στην πόλη Μακτσκάλα.

Υπό τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ σπεύδει στην ανατολική Μεσόγειο. Οι εξτρεμιστές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου – υποστηριζόμενοι από χιλιάδες φιλοιρανούς πολεμιστές – δηλώνουν έτοιμοι να εισέλθουν σε έναν πόλεμο με το Ισραήλ ‘’χωρίς όρια και κανόνες’’, ενώ δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο με τις συντεταγμένες ισραηλινών στρατηγικών στόχων, μεταξύ αυτών, ο πυρηνικός αντιδραστήρας στην έρημο Νεγκέβ, το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και η αεροπορική βάση Νεβατίμ. Σε αυτό το κλίμα, 100 χιλιάδες και πλέον άμαχοι έχουν εγκαταλείπουν τη μεθόριο με τον Λίβανο.

Έκκληση σε «όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια της προστασίας των δασών μας, ειδικά τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας για να αποφύγουμε εστίες από αμέλεια’’ απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου: Ακόμα και μία σπίθα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Γι’ αυτό δεν καίμε χόρτα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές, δεν κάνουμε εργασίες που δημιουργούν σπινθήρες, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα είπε μεταξύ άλλων ο κ Μητσοτάκης.

Υψηλός παραμένει και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Αργολίδα, Μεσσηνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, και της Πελοποννήσου.

41 αγροτοδασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική, από αυτές 37 αντιμετωπίστηκαν σε αρχικό στάδιο ενώ 4εις παραμένουν ενεργές. Ένας άνδρας συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου για πρόκληση πυρκαγιών στις περιοχές Γουριώτισσα και Ρίγανη, του Δήμου Αγρινίου. Νωρίτερα σήμερα διοικητικό πρόστιμο ύψους 3ων χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε για χρήση βεγγαλικών κοντά σε δασική έκταση στην παραλία Αγίου Νικολάου, στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι 13 συλληφθέντες εργαζόμενοι στην θαλαμηγό από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα, που μετέτρεψαν σε στάχτη 300 στρέμματα δάσους στην ‘Υδρα. Αντιμετωπίζουν κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο. Το πολυτελές σκάφος έχει κατασχεθεί, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν οι τουρίστες – ενοικιαστές του, υπηκοότητας Καζακστάν.

Την Τρίτη 25 του μήνα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω του «vouchers.gov.gr» για κατάθεση αιτήσεων τουρισμού “Thessaly & Evros Pass 2024” συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν πέρυσι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου, το πρόγραμμα δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν άυλες ψηφιακές κάρτες για την κάλυψη δαπανών διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

Στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας θα οδηγηθεί την Τρίτη ο 46χρονος Αλβανός που κατηγορείται για την άγρια επίθεση με σιδερολοστό εναντίον της συντρόφου του, στα Φιλιατρά.

Δικογραφία κατ αγνώστων σχηματίζεται στη Θεσσαλονίκη για τον ακρωτηριασμό από ανθρώπινο χέρι ενός μικρού γάτου, ο οποίος έχασε τα τρία πόδια του και τώρα αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργείο προσθετικής μελών.

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον γαλλικό λαό, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύεται ότι θα παραμείνει Πρόεδρος και φύλακας της Δημοκρατίας στη χώρα του, έω τη λήξη της θητείας του τον Μάιου του 2027 οποιοδήποτε κι εάν είναι το αποτέλεσμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.. Ο κ Μακρόν κατηγορεί την ακροδεξιά ότι διχάζει το έθνος και την αριστερά ότι προτιμά τις εύκολες αλλά ανεφάρμοστες λύσεις και προτρέπει του ψηφοφόρους να στηρίξουν το πολιτικό κέντρο.

Την ίδια ώρα, 170 πρώην και νυν διπλωμάτες με άρθρο τους στην Le monde καλούν τους Γάλλους να βάλουν φρένο στην ακροδεξιά καθώς – όπως τονίζουν – μια ενδεχόμενη νίκη της θα αποδυναμώσει τη Γαλλία και την Ευρώπη όσο ο πόλεμος μαίνεται’’.

Στην αθλητική επικαιρότητα σέντρα αυτή την ώρα στα ματς: Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου, άνεμοι βόρειο ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

26,1 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα