back to top
25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Βέλγιο – Ρουμανία 2-0: Tώρα όλοι μαζί!

Διαβάστε επίσης

Το Βέλγιο νίκησε 2-0 την Ρουμανία και πλέον όλες οι ομάδες του Ε’ ομίλου έχουν από τρεις βαθμούς. Τρομερό παιχνίδι, τα γκολ Τίλεμανς και Ντε Μπρόινε.

Σε ένα υπέροχο παιχνίδι γεμάτο φάσεις στην Κολονία, το Βέλγιο επέστρεψε. Νίκησε 2-0 την Ρουμανία με Τίλεμανς και Ντε Μπρόινε, όλες οι ομάδες του Ε’ ομίλου (Σλοβακία και Ουκρανία) έχουν από τρεις βαθμούς και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στα ματς του Βελγίου με την Ουκρανία και της Ρουμανίας με την Σλοβακία.

Έκπληξη η επιλογή του Ντομένικο Τεντέσκο να παίξει με τρεις στόπερ, ενώ η Ρουμανία είχε μόνο μία αλλαγή από το προηγούμενο ματς. Από το πρώτο σφύριγμα οι Βέλγοι μπήκαν αποφασισμένοι να κυριαρχήσουν και κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στο 2′. Από την πάσα του Ντοκού, ο Λουκάκου γύρισε στον Γιούρι Τίλεμανς που με πολύ δυνατό σουτ υπό πίεση άνοιξε το σκορ. Η Ρουμανία είχε ευκαιρία στο 4′ με κεφαλιά του Ντραγκούσιν που απέκρουσε ο Καστέλς και το ματς πολύ καλό ρυθμό. Μεγάλη ευκαιρία για τον Λουκάκου στο 14′ αλλά κόπηκε από τον Μπάντσου, αλλά και από τον Λουντεμπάκιο στο 18′ με τον Νίτα να κάνει σπουδαία επέμβαση. Όπως σωτήρια ενήργησε ο γκολκίπερ της Ρουμανίας και στο 31′ σε σουτ του Ντοκού από πλάγια. Οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ έως το τέλος του πρώτου μέρους χωρίς να τα καταφέρουν.

Με το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ο Ντένις Μαν είχε καλό σουτ αλλά ο Καστέλς μπλόκαρε και στο 48′ το εντυπωσιακό μπάσιμο στο χώρο του Μιχάιλα είχε κατάληξη ένα άστοχο σουτ. Οι Βέλγοι απάντησαν με επικίνδυνο σουτ του Ντε Μπρόινε στο 51′ που πέρασε λίγο άουτ κι άλλο ένα από τον ίδιο παίκτη στο 55′ που εξουδετέρωσε ο Νίτα. Η ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου συνέχισε να προσπαθεί για την ισοφάριση, αλλά οι Βέλγοι είχαν τρόπους να βγάζουν φάσεις. Κι έτσι στο 63′ από φανταστική κάθετη του Ντε Μπρόινε, ο Ρομέλου Λουκάκου βγήκε μόνος του με τον Νίτα, τον πλάσαρε εύστοχα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το τρίτο του στο τουρνουά! Στο 68’ο Μαν βρέθηκε μόνος του με τον Καστέλς, αλλά δεν τον νίκησε σε παιχνίδι που είχε συναρπαστική ροή και τρομερό ενδιαφέρον.
Στο 80′ από βολέ του Καστέλς, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ξέφυγε από τον Ντραγκούσιν σε θέση φορ και πλάσαρε ιδανικά για το 2-0 δίνοντας στο Βέλγιο την ανάσα που χρειαζόταν. Το Βέλγιο είχε κι άλλες ευκαιρίες, η Ρουμανία επίσης, δεν άλλαξε κάτι και τώρα όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Διαιτητής ο Πολωνός Μαρτσίνιακ.

ΒΕΛΓΙΟ: Καστέλς, Καστάνιε, Φαές, Τεάτ (77′ Ντε Μπαστ), Βερτόγκεν, Ντοκού (72’Καράσκο), Τίλεμανς (72′ Μανγκαλά), Ονάνα, Ντε Μπρόινε, Λουκεμπάκιο (56′ Τροσάρ), Λουκάκου

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτα, Ράτσιου (89′ Σορέσκου), Ντραγκούσιν, Μπούρκα, Μπάντσου, Μ. Μάριν (68′ Ολάρου), Μαν, Ρ. Μάριν, Στάντσιου, Μιχάιλα (68′ Χάτζι), Ντράγκους (81′ Άλιμπεκ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα