back to top
32.1 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα εκτιμάται πιθανόν να είναι ο φετινός με βάση τις μέχρι τώρα θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί αυτόν τον μήνα σε όλη τη χώρα.

Όπως τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής ερευνών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος , συνθήκες καύσωνα είχαν καταγραφεί και τον Ιούνιο του 2007 και του 2019 ωστόσο κανένας δεν φαίνεται να έχει σαν μέσο όρο τις τιμές που έχουν καταγραφεί φέτος.

Παράλληλα τον φετινό Ιούνιο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι βροχές είναι ιδιαίτερα περιορισμένες γεγονός που κάνει τον Ιούνιο του 2024 όχι μόνο θερμό αλλά και αρκετά ξηρό μήνα.

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθεί άμεσα η απόφαση για τη χρήση των εσόδων από τα ρωσικά παγωμένα κεφάλαια στην ΕΕ, προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία.

Η απόφαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί «στο δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας» συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Ο κ Γεραπετρίτης πρόσθεσε ότι «η πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη δεν μπορεί να νοηθεί παρά μόνον με πλήρη υιοθέτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και με πλήρη και χωρίς όρους συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες».

Χθες, λίγο πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός τη Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αιτιολογώντας την επιλογή του να ορκιστεί ως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας τόνισε ότι συμβιβάζεται με τον «επαίσχυντο» προσδιορισμό «Βόρεια» . Πρόσθεσε ωστόσο ότι στη συνταγματική ονομασία της χώρας του αποτελεί πλέον μέρος του νομικού συστήματος της χώρας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν 20χρονο οδηγό ΙΧ σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί, στον επαρχιακό δρόμο Στερνών -Ασημίου του Δήμου Γόρτυνας. Διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα που οδηγούσε ο 20χρονος ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δέντρο.

Με τραύματα στο κεφάλι οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών 7χρονο αγόρι έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού Νέος Σκοπός όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό, ο μεγαλόσωμος σκύλος διέφυγε από την περίφραξη του σπιτιού και όρμησε στον 7χρονο που έκανε ποδήλατο. Ο 64χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου,. Αύριο ο 7χρονος αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή οι 13 συλληφθέντες, καπετάνιος και μέλη πληρώματος που φέρονται να προκάλεσαν πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, της Παρασκευής . Η εισαγγελία Πειραιά τους έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Σε ισχύ αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο για την επιστροφή των εκδρομέων. Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στην είσοδο των εθνικών οδικών δικτύων.

Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ των οποίων 4 πολίτες, των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο. Μεταξύ των νεκρών και 5 δράστες, που εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, 15 μέλη των δυνάμεων της τάξης σκοτώθηκαν, όπως και 4 πολίτες, εκ των οποίων ένας ορθόδοξος ιερέας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις.

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τη χθεσινή ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη με πυραύλους από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, και τραυματίστηκαν άλλοι 151ένας άνθρωποι. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση “απολύτως βάρβαρη” και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί σε ρωσική επίθεση σε μη στρατιωτική υποδομή στην Οδησσό,στη νότια Ουκρανία.

καιρός…

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου, άνεμοι βόρειο ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα