back to top
32.1 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Euro 2024: Κορυφή με Φίλκρουγκ η Γερμανία, νίκη για την Ουγγαρία

Διαβάστε επίσης

Η Γερμανία με γκολ του Φίλκρουγκ στο 92’ «σφράγισε» την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο του Euro 2024 καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Ελβετία, η οποία πέρασε στους «16» ως δεύτερη από το γκρουπ. Στο άλλο ματς, η Ουγγαρία νίκησε 1-0 την Σκωτία – Έπεσε αναίσθητος μετά από σύγκρουση ο Βάργκα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024 «κλείδωσε» η Γερμανία.

Οι διοργανωτές αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με αντίπαλο την Ελβετία στη Φρανκφούρτη χάρη σε γκολ του Φίλκρουγκ στο 92’ για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του γκρουπ και με τον πόντο αυτό έφτασαν τους επτά στην κορυφή της κατάταξης. Αντίθετα, οι Ελβετοί μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, ωστόσο τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο και εξασφάλισαν την είσοδό τους στους «16» του θεσμού.

Στη Φρανκφούρτη η Γερμανία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, αλλά η Ελβετία βρήκε τον τρόπο να «παγώσει» το γήπεδο και τους διοργανωτές στο 28ο λεπτό της συνάντησης. Ο Ρίντερ έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Εντόι έκανε την προβολή προλαβαίνοντας την έξοδο του Νόιερ και το 1-0 ήταν γεγονός στο ματς. Πριν προλάβουν να συνέλθουν τα «πάντσερ», η Ελβετία φλέρταρε και με το 2-0, αλλά από το διαγώνιο σουτ του Εντόι η μπάλα πέρασε λίγο έξω.
Εν συνεχεία, η Γερμανία ανέβασε την απόδοσή της και άρχισε να πιέζει ασφυκτικά την αντίπαλό της με την ελπίδα να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Εκ του αποτελέσματος όμως, με το 1-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η «νασιονάλμανσαφτ» συνέχισε να πιέζει, να απειλεί και να έχει κλείσει την Ελβετία στην περιοχή της. Τελικά, οι επιθετικές της προσπάθειες απέφεραν «καρπούς» στο 92’, όταν ο Φίλκρουγκ πέτυχε το 1-1 με κεφαλιά και χάρισε τον πόντο στη Γερμανία αλλά και την πρωτιά στον όμιλο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Σκωτία και Ουγγαρία ήθελαν μόνο τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Στουτγκάρδη προκειμένου να έχουν ελπίδες πρόκρισης μέσω της καλύτερης τρίτης θέσης στα γκρουπ.

Αυτή που κατάφερε να πάρει το τρίποντο ήταν η Ουγγαρία, καθώς κέρδισε 1-0 την αντίπαλό της. «Χρυσός» σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τσόμποτ, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα (100′) και χάρισε τη νίκη στην εθνική του.

Στο συγκεκριμένο ματς άπαντες «πάγωσαν» στο 68ο λεπτό, καθώς σε μία εκτέλεση φάουλ των Ούγγρων, ο Μπαρνάμπας Βάργκα είχε μια σφοδρή σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Σκωτίας, Γκαν. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γιατροί των Μαγυάρων αλλά και αυτοί της Σκωτίας μπήκαν στο γήπεδο, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον 29χρονο επιθετικό, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο, έχοντας ανακτήσει, ωστόσο, τις αισθήσεις του.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουγγαρίας ενημέρωσε πως ο παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα