back to top
32.1 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Το παραδοσιακό ιαπωνικό φεστιβάλ «Natsu Matsuri» στο δημόσιο Ιαπωνικό Πάρκο στο Παγκράτι

Διαβάστε επίσης

Tο παραδοσιακό ιαπωνικό φεστιβάλ «Natsu Matsuri», γιορτάζουν η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και ο Δήμος Αθηναίων, με την ευγενική υποστήριξη της JTI Hellas, για τρίτη χρονιά στο πρώτο δημόσιο Ιαπωνικό Πάρκο της Αθήνας, Νηρηίδων 12, ατο Παγκράτι, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στις 19:00.

Από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο σε συνδοϊστικους ναούς, πάρκα και πλατείες σ’ ολόκληρη την Ιαπωνία, στήνονται πάγκοι με φαγητά, γλυκά και παιχνίδια – όπως συμβαίνει και στα πανηγύρια της Ελλάδας. Μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με τα παραδοσιακά yukata (μη επίσημα βαμβακερά kimono) χορεύουν και τρώνε διάφορες λιχουδιές κάτω από τα παραδοσιακά φαναράκια.

Φέτος, με αφορμή το 2024, έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας, η κ. Chihoco YANAGI θα παρουσιάσει μια σύντομη παράσταση παραδοσιακού ιαπωνικού χορού (Nihon Buyo), ενώ στη συνέχεια θα προσκαλέσει τους θεατές να την ακολουθήσουν στους ρυθμούς του Bon Odori, του χορού των παραδοσιακών ιαπωνικών καλοκαιριών φεστιβάλ!
Είστε όλοι καλοδεχούμενοι!

Η αναμόρφωση του Ιαπωνικού Πάρκου στο Παγκράτι και η μετατροπή του σε μια θεματική ιαπωνική «πράσινη όαση» απέναντι από την Εθνική Πινακοθήκη, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου» και ολοκληρώθηκε με την ευγενική υποστήριξη της JTI Hellas.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα