back to top
31.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

31.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας.
«Η πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη προϋποθέτει την πλήρη και χωρίς όρους συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες», είναι το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.
«Η απόφαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί στο δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε προσερχόμενος στο συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ ο κ. Γεραπετρίτης.
«Ο άνθρωπος είτε δεν ξέρει τη συμφωνία είτε δεν την αντιλαμβάνεται» απάντησε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
«Έχω το ατομικό δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα που θέλω για την πατρίδα μου» πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι, οποίος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης αποκαλούσε τη χώρα «Μακεδονία».

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της ΕΥΠ συνοδευόμενος από δύο πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση των υποκλοπών, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων.
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπήρξε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ των προσώπων εκείνων, που έλαβαν μήνυμα (sms) με στόχο να εγκατασταθεί για την παρακολούθησή τους το παράνομο λογισμικό pretador.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τους Φάμελλο, Αυλωνίτη και Σαρακιώτη θα επισκεφτούν τον Άρειο Πάγο, σε προγραμματισμένη εδώ και 12 ημέρες συνάντηση για να συζητηθεί ακριβώς το θέμα των υποκλοπών. Η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζει η Κουμουνδούρου δεν θα σταματήσει να αναζητά απαντήσεις για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών.

Τους πιλότους και γενικότερα τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που συνδράμουν τους πυροσβέστες στις μάχες τους με τις πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ευχαρίστησε με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Σε δύο συλλήψεις για την πρόκληση πυρκαγιών σε Ηλεία και Αττική προχώρησε χθες η Πυροσβεστική ενώ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε δύο ακόμα άτομα.

Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με εννέα το βράδυ όλες οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας, του Δήμου Αθηναίων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Επίσης ο Δήμος Αθηναίων, ενεργοποιεί στα Δημοτικά Ιατρεία τη «Γραμμή Καύσωνα». Όλοι οι πολίτες μπορούν να καλούν καθημερινά 8.30 το πρωί με 7.30 το βράδυ στο 210 3638049 για να λάβουν συμβουλές και οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), οι οποίες αποτελούνται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, θα βρίσκονται επί ποδός σε δύο βάρδιες προσφέροντας στους άστεγους της πόλης πλήρη γεύματα, μπουκαλάκια με δροσερό νερό, καφέ και ένα kit προστασίας με είδη πρώτης ανάγκης.

Σε εγρήγορση και η Δημοτική Αστυνομία με περιπολίες στον Λόφο Λυκαβηττού, καθώς και έλεγχο από αέρος μέσω μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Επίσης σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τέλος παρακαλούνται οι δημότες και οι επιχειρήσεις να μην εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κάδους από τις 11 το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina 984.gr

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή οι 13 συλληφθέντες, καπετάνιος και μέλη πληρώματος που φέρονται να προκάλεσαν πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, της Παρασκευής . Η εισαγγελία Πειραιά τους έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Τουλάχιστον 37.626 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 86.000 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Η Ισπανία επικράτησε της Αλβανίας με σκορ 1-0, ενώ η Κροατία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ιταλία, σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιούρο 2024.

ΚΑΙΡΟΣ
Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα