back to top
32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα η φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής, στην περιοχή του ιπποδρόμου.

Σε εξέλιξη φωτιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Παξιμάδα Καρύστου αλλά και στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Νότια και Κεντρική Εύβοια.

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση με ξερά χόρτα, κοντά στο νοσοκομείο της Θήβας. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς άυριο- κατηγορίας 4- στην Αττική, στην Εύβοια, την Κρήτη καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου νωρίτερα το μεσημέρι. Τόνισε πως η χώρα υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική ενώ αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά.

Στις 11 αύριο το πρωί θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού η ΚΟ της ΝΔ, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Παύλος Μαρινάκης υπεραμύνθηκε εκ νέου της πολιτικής της διεύρυνσης που ακολουθεί η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, σημειώνοντας πως η ΝΔ ,μέσα σε χρόνια δύσκολα έχει καταφέρει να επιτύχει εκλογικά αποτελέσματα που είχε να τα δει πολλά χρόνια. Ερωτηθείς για τις “υπόνοιες” που άφησε ο κ. Κασσελάκης περί “μαύρου χρήματος”, υπογράμμισε ότι αν ο κ. Κασσελάκης έχει κάτι περισσότερο, προφανώς πρέπει να τα πάει εκεί που ορίζει ο νόμος, στη Δικαιοσύνη”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης και η κυβέρνησή του καλό θα ήταν να ασχοληθούνμε την ακρίβεια που καλπάζει, αντί να παρατηρούν το φαινόμενο αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ας πάψουν επιτέλους, καταλήγει η ανακοίνωση, να παριστάνουν ότι δήθεν σέβονται τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών, όταν δύο χρόνια η Δικαιοσύνη αδρανεί προκλητικά.

Την ίδια ώρα νέες αναταράξεις προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία απορρίπτει τα σενάρια συγκόλλησης με το ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας ριζικές αλλαγές.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί δημοκρατικά και σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι ένα προσωποπαγές κόμμα” δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη πως, αντί να κάνει απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος και των ευθυνών του, προσπαθεί να βρει εσωτερικούς εχθρούς.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέα ηγεσία, καταθέτοντας ενωτική πρόταση ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Ειτροπής του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή, 30 Ιουνίου, προτείνει, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωση του ο Χάρης Δούκας. Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των εσωκομματικών αρχαιρεσιών δείχνει την 3η και 10η Νοεμβρίου και να προηγηθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη νωρίτερα, στις αρχές Οκτωβρίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Σε κατάθεση ως μάρτυρας κλήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση ο άλλοτε γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου βρίσκεται λίγο πριν συντάξει το σχετικό πόρισμα, το οποίο θα υποβάλλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την Πρόταση Νόμου «Φορολογία μη μισθωτών και μέτρα για την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου». Η πρόταση εισάγει διατάξεις που στοχεύουν στη δίκαιη φορολόγηση και την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων λόγω μείωσης των εισοδημάτων τους και της συσσώρευσης χρεών.

Να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση στις προμήθειες για συναλλαγές κάλεσε τις Τράπεζες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στην ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και νομικούς για την προηγούμενη περίοδο θα ξεκινήσει η νέα διοίκηση της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), με εντολή του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα που λειτουργούσε με κανόνες κράτους δικαίου η αθώωση μου θα ήταν μονόδρομος ασχέτως της εκλογής μου ή μη. Από δω και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα», τονίζει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης.

Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά, φθάνοντας τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ενώ από αύριο υποχωρεί σε όλη τη χώρα. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με εννέα το βράδυ όλες οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας, του Δήμου Αθηναίων.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν. Συζητήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή Νταγκεστάν της Ρωσίας.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν την Ουάσινγκτον ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν ενδιαφέρεται για πόλεμο με τη Χεζμπολάχ και προτιμά μια διπλωματική λύση. Την πληροφορία μετέδωσε ο ιστότοπος Axios. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν ότι δεν θα είναι σε θέση να συγκρατήσουν το Ισραήλ εάν η κατάσταση στα σύνορα συνεχίσει να κλιμακώνεται».

Το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε σήμερα να παρατείνει το καθεστώς προσωρινής προστασίας που χορηγήθηκε σε 4,2 εκατομμύρια Ουκρανούς που διέφυγαν από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας, έως το Μάρτιο του 2026.

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα αύριο από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 35 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα