back to top
26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Italy Major: “Αυτοκράτορες” της Ρώμης οι Τσινγκότο και Γκαλάν

Διαβάστε επίσης

Οι Φεντερίκο Τσινγκότο και Αλεχάνδρο Γκαλάν ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές του Italy Major, επικρατώντας στον τελικό με 6-3, 1-6, 6-1 των Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια. Η νίκη ήρθε έπειτα από μία μάχη, με το Νο2 δίδυμο στον κόσμο να κατακτά έτσι και το πρώτο Major τρόπαιό του.

Βαρόμετρο για την εξέλιξη του ματς ήταν η απόδοση του Τάπια. Ο Αργεντινός ήταν… εκτός παιχνιδιού σχεδόν σε όλο το πρώτο σετ, με αποτέλεσμα η ομάδα του να βρεθεί πίσω με 5-2, με δύο μπρέικ. Εκεί ο Τάπια ανέκαμψε και, παρά την απώλεια του σετ, βοήθησε ώστε ο ίδιος και ο Κοέγιο να επιβληθούν με το καθαρό 6-1 στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας δηλαδή μαζεμένα 8 στα 10 γκέιμ.

Στο τρίτο σετ όμως ο Τάπια έκανε ξανά εύκολα λάθη και κακές επιλογές, ο… συγκινητικός Κοέγιο δεν μπορούσε μόνος του και οι Τσινγκότο/Γκαλάν ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους. Για τον Αργεντινό και τον Ισπανό αυτός είναι ο τέταρτος τίτλος σε επτά τουρνουά που έχουν συμμετάσχει ως δίδυμο και παράλληλα ο σημαντικότερος ως τώρα στη σεζόν.

Από την πλευρά τους, οι Κοέγιο/Τάπια έχασαν την ευκαιρία για να πάρουν τον έκτο τίτλο τους εντός του 2024. Έστω και έτσι, συνεχίζουν να διατηρούν με ασφάλεια την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, παρόλο που οι Τσινγκότο/Γκαλάν κέρδισαν σημαντικούς βαθμούς στη μάχη για το Νο1 στο φινάλε της σεζόν.

πηγή tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα