back to top
27.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

27.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στη 01:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ακούμια στο Ρέθυμνο Κρήτης. Καλύτερη εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, μεταξύ Αντιρρίου και Ναυπάκτου, Νωρίτερα για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω χωριών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας, www.athina984.gr

Συνεδριάζει σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΚΟ της ΝΔ, με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ανακοινώθηκε το think tank του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεταναστευτική Πολιτική. Δύο από τα μέλη του είναι πρόσφυγες. Πρόκειται για τον Γιουνούς Μουχαμεντί, με καταγωγή από το Αφγανιστάν συνιδρυτή και διευθυντή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και τον Νικόδημο Μάινα Κινυούα από την Κένυα, συνιδρυτή της οργάνωσης ASANTE.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέα ηγεσία στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου με πανελλαδική διάσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου προτείνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατέθεσε ενωτική πρόταση, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος την προσεχή Κυριακή.

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», απάντησε -μεταξύ άλλων- η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος».

«Όντως η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», αναφέρει το επιτελείο του κ. Δούκα υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη την ημέρα του Μαραθωνίου, στις 12 Νοεμβρίου του 2017, στον οποίο συμμετείχε ως υποψήφιος και ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο ΑΤ Ομονοίας κρατείται δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ξυλοδαρμό. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο δημοσιογράφος τέθηκε σε παύση από την διοίκηση της ΕΡΤ, όπου εργάζεται ως συμβασιούχος, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στην Αυγή στην απόφαση της διοίκησης της ιστορικής εφημερίδας να αναστείλει την έκδοση του ημερήσιου φύλλου.

Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ ζητούν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Για «ξαφνικό θάνατο που αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων», κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Στον ανακριτή Πειραιά αναμένεται να απολογηθούν σήμερα τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στην Ύδρα, την περασμένη Παρασκευή.

Ξεκινά σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη των φερόμενων ως εκτελεστών του δημοσιογραφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Tουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κένυας, μετά τη βίαιη καταστολή της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αυξήσεις.

Στην αθλητική ενημέρωση,
Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιούρο 2024, Αγγλία- Σλοβενία και Δανία –Σερβία 0-0. Έτσι στους «16» προκρίθηκαν Αγγλία, Δανία, αλλά και η Σλοβενία ως καλύτερη τρίτη ομάδα. Νωρίτερα Ολλανδία- Αυστρία 2-3 και Γαλλία- Πολωνία 1-1.
Στο μπάσκετ η Εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε εύκολα με σκορ 86-57 του Μαυροβουνίου για την 1η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις στο ΣΕΦ.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα