back to top
26.2 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

26.2 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους με το σχέδιο της ηγεσίας για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθήνα 9.84, τα συγκεκριμένα στελέχη αξιολογούν τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη ως διολίσθηση σε έναν άνευ όρων εξουσιοδοτισμό, που οδηγεί το χώρο σε μετάλλαξη.

Την θέση ότι οι οικονομικές δυσκολίες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να αποφευχθούν μόνο εάν ο ίδιος αποδεχόταν να γίνει παραλήπτης μαύρου χρήματος διατυπώνει ο Σ. Κασσελάκης με φόντο και τις εξελίξεις στην εφημερίδα «Αυγή». Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμηνύει ότι «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα και πως εάν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν κάτι τέτοιο θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, με κινητοποιήσεις των εργαζομένων και έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ.

Μήνυμα για “δυναμική επανεκκίνηση” της κυβέρνησης αναμένεται να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση στις 11 της ΚΟ της ΝΔ.

Στην διάρκειά της θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ενώ θα τεθούν οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα με έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και εν γένει στα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να επιμείνει στην ορθότητα της στρατηγικής της διεύρυνσης που ακολουθεί η ΝΔ κάνοντας εκ νέου λόγο για πορεία χωρίς στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αυριο ο Πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής για τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ. Σε συμφωνία φέρεται να έχουν καταλήξει χθες οι διαπραγματευτές των ευρωομάδων για τις υποψηφιότητες της Ούρσουλα Φον Ντερ Λέιεν στην Επιτροπή, του Αντόνιο Κόστα στο Συμβούλιο και της Κάγια Κάλλας στη θέση της Ήπατης Εκπροσώπου.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας Alain Berset θα γίνει ο νέος γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς επικράτησε σε δύο γύρους ψηφοφορίας χθες το βράδυ, έναντι του Εσθονού και του Βέλγου υποψηφίου αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέα ηγεσία στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου με πανελλαδική διάσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου προτείνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατέθεσε ενωτική πρόταση, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος την Κυριακή.

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», απάντησε -μεταξύ άλλων- η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος».

«Όντως η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», αναφέρει το επιτελείο του κ. Δούκα υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη την ημέρα του Μαραθωνίου, στις 12 Νοεμβρίου του 2017, στον οποίο συμμετείχε ως υποψήφιος και ο κ. Ανδρουλάκης.

Καλύτερη εικόνα αυτή την ώρα στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, όπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα.

Είκοσι λεπτά πριν από τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Άστοχες και καταδικαστέες» χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης επισημαίνοντας πως «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια, ούτε συμβάλλουν στο κλίμα αμοιβαίας κατανόησης».

Ο Τούρκος Υπουργός δικαιολόγησε τις απειλές της Χεζμπολάχ σε βάρος της Κύπρου, λέγοντας ότι η στήριξη της Λευκωσίας στο Ισραήλ δεν θα ωφελήσει την Κύπρο, ούτε την Ελλάδα.

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε με έμφαση ότι «στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ξυλοδαρμό. Προς το παρόν κρατείται στο ΑΤ της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο δημοσιογράφος τέθηκε σε παύση από την διοίκηση της ΕΡΤ, όπου εργάζεται ως συμβασιούχος, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Στον ανακριτή Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Ύδρα, την περασμένη Παρασκευή.

Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον ‘Αλιμο.

13 πρωτοκλασάτα στελέχη της ρωσόφωνης μαφίας με καταγωγή από την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και αλλού η δράση των οποίων εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛΑΣ συμφωνα με την “Καθημερινη”. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών είναι μέλη της πανίσχυρης ρωσόφωνης μαφίας με διακριτικό τίτλο Vor V Zakone, ενώ σε βάρος του ενός – που περιγράφεται ως αρχηγικό μέλος των επονομαζόμενων Vo- εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία από τη Ρωσία. Οι συλληφθέντες είχαν έρθει στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο καθιερωμένης ετήσιας συνάντησής τους.

Αφόρητοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής στη Λωρίδα της Γάζας καταγγέλλει ο ΟΗΕ, ο οποίος πιέζει το Ισραήλ προκειμένου να υπάρξει πιο αποτελεσματικός συντονισμός με τις οργανώσεις βοήθειας ο στρατός του να διευκολύνει τις παραδόσεις βοήθειας.«Οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις βρέθηκαν επανειλημμένα στο στόχαστρο στη Γάζα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντιζαρίκ.

Οι μάχες για την πρόκριση στους “16” του Euro ολοκληρώνονται σήμερα, με της αναμετρήσεις για τον 5ο και 6ο όμιλο.

Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα