back to top
26.2 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

26.2 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα συμπόρευσης στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα με φόντο την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, απευθύνει με κείμενό του ο βουλευτής του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους με το σχέδιο της ηγεσίας για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθήνα 9.84, τα συγκεκριμένα στελέχη αξιολογούν τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη ως διολίσθηση σε έναν άνευ όρων εξουσιοδοτισμό, που οδηγεί το χώρο σε μετάλλαξη.

Την θέση ότι οι οικονομικές δυσκολίες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να αποφευχθούν μόνο εάν ο ίδιος αποδεχόταν να γίνει παραλήπτης μαύρου χρήματος διατυπώνει ο Σ. Κασσελάκης με φόντο και τις εξελίξεις στην εφημερίδα «Αυγή». Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμηνύει ότι «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα και πως εάν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν κάτι τέτοιο θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, με κινητοποιήσεις των εργαζομένων και έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ.

Μήνυμα για “δυναμική επανεκκίνηση” της κυβέρνησης αναμένεται να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ σε λίγη ώρα.

Στην διάρκειά της θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ενώ θα τεθούν οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα με έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και εν γένει στα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να επιμείνει στην ορθότητα της στρατηγικής της διεύρυνσης που ακολουθεί η ΝΔ κάνοντας εκ νέου λόγο για πορεία χωρίς στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά.

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής για προσυμπληρωμένες δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς ορισμένα από τα στοιχεία τους που είχαν προσυμπληρωθεί από την ΑΑΔΕ μεταβλήθηκαν πρόσφατα εξαιτίας του ότι φορείς του δημοσίου, ή επιχειρήσεις -όσον αφορά μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα- υπέβαλαν πρόσφατα διαφορετικά στοιχεία όπως νέες καταστάσεις με περσινές μισθοδοσίες. Έτσι, 13.637 φορολογούμενοι ειδοποιήθηκαν ήδη από την εφορία να ξαναδούν την εφαρμογή στο taxis καθώς προκύπτει διαφορετικό, φορολογικό αποτέλεσμα. Επίσης άλλοι 8.000 καλούνται να υποβάλλουν οι ίδιοι την φορολογική τους δήλωση -όπως και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι- έως τις 26 Ιουλίου . Περισσότερα στο athina9784.gr.

Στις 5 Ιουλίου θα ξεκινήσει επί της ουσίας η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ, καθώς η διαδικασία διεκόπη σήμερα μετά από μετά από αίτημα συνηγόρου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος. Το δικαστήριο μετά την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων και δύο αναπληρωματικών, λόγω της αναμενόμενης διάρκειας της δίκης, δέχτηκε αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της χήρας και του γιού του θύματος.

Όπως ενημέρωσε το δικαστήριο χρειάζεται χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της υπόθεσης εξαιτίας των εξελίξεων με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο των οικείων του Γιώργου Καραιβαζ, Απόστολο Λύτρα. Κατά του αιτήματος αναβολής της δίκης τάχθηκε η Εισαγγελέας, προτείνοντας να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή. Με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκε και η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων,

 

Στον ανακριτή Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Ύδρα, την περασμένη Παρασκευή.

 

13 πρωτοκλασάτα στελέχη της ρωσόφωνης μαφίας με καταγωγή από την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και αλλού η δράση των οποίων εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛΑΣ συμφωνα με την “Καθημερινη”. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών είναι μέλη της πανίσχυρης ρωσόφωνης μαφίας με διακριτικό τίτλο Vor V Zakone, ενώ σε βάρος του ενός – που περιγράφεται ως αρχηγικό μέλος των επονομαζόμενων Vo- εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία από τη Ρωσία. Οι συλληφθέντες είχαν έρθει στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο καθιερωμένης ετήσιας συνάντησής τους.

 

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία.
Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στην πρώτη τους τηλεμαχία χτες το βράδυ εν όψει του πρώτου γύρου των πρόωρων βουλευτικών εκλογών αυτή την Κυριακή Ζορντάν Μπαρντελά, Μανουέλ Μπομπάρ και Γκαμπριέλ Ατάλ αντάλλασσαν, επί 90 λεπτά, κατηγορίες. Την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να έχει η άκρα Δεξιά και το κόμμα Εθνική Συσπείρωση με την κεντρώα παράταξη του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να παραμένει στην τρίτη θέση.

Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα