back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις παρεμβάσεις πραγματοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ στην οποία πήραν τον λόγο περισσότεροι από 30 βουλευτές, η πλειοψηφία των οποίων άσκησε κριτική σε κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και σε συμπεριφορές με έμφαση και στις σχέσεις υπουργών με τα μέλη της ΚΟ.

«Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε την ΚΟ της ΝΔ για να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023, καθώς, όπως ο ίδιος δήλωσε, οι ευρωεκλογές δεν άλλαξαν τίποτα. Παρότι το 41% έγινε 28% κι έχασε 13 μονάδες, προτιμά να ασχολείται με το άθροισμα της αντιπολίτευσης, παρά να εμβαθύνει στα πολιτικά μηνύματα της κάλπης», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να παραχαράσσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το ηχηρό “χαστούκι” που δέχτηκε η ΝΔ», ανέφερε το ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις αποχωρήσεις από τα κομματικά όργανα των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα, οι οποίοι άφησαν αιχμές προς την ηγεσία για διολίσθηση σε άνευ όρων εξουσιοδοτισμό.

«Δεν βλέπω να υπάρχει κόντρα και διάθεση κόντρας μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα, άλλωστε αυτό δεν συμφέρει κανέναν», ανέφερε σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ερωτηθείς για το αν επιμένει στις καταγγελίες του περί μαύρου χρήματος στα κόμματα, ο κ. Αποστολάκης, είπε ότι αυτό ήταν εκτίμησή του και ότι ο ίδιος ούτε το ξέρει ούτε έχει διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά και αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα», επαναλαμβάνει σε νέα ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης. «Υπήρξαν πολλά διαχειριστικά λάθη στο παρελθόν», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Παππάς.

«Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ενημερωθεί ότι οι ισολογισμοί των κομμάτων ελέγχονται στο τέλος του χρόνου από ορκωτούς λογιστές στη Βουλή .Το βάρος της απόδειξης το έχει ο καταγγέλλων», τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στην πρόταση Κασσελάκη, να γίνει έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από ορκωτούς λογιστές.

Τέλος στα σενάρια αλλά και στις εγκλίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την συνέχιση της θητείας του στο δήμο με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην κεντροαριστερά αλλά και με το ενδεχόμενο να γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου έβαλε ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας. Ο κ. Δούκας μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε στην αντιπολίτευση τονίζοντας: «Θα παραμείνω Δήμαρχος σε οποιαδήποτε εξέλιξη». Κάλεσε μάλιστα την δημοτική αντιπολίτευση να ασχοληθεί με τα θέματα του δήμου επισημαίνοντας «να αφήσουμε τα πολιτικά θέματα και να μην πολιτικοποιούμε για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα στην πόλη».

Λίγα 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή, κάλεσμα συμπόρευσης στον Χάρη Δούκα είχε απευθύνει με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, στηρίζοντας μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Ορθοβουνίου Καλαμπάκας, σε δασική και χορτολιβαδική έκταση, στην οποία επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα. Μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν έλαβαν κάτοικοι της περιοχής. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δρυμός, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και από αέρος συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης ελικόπτερο.

Τους δυο πρώτους υπόπτους για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κάλεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης. Τα δύο πρώτα πρόσωπα, οι ιδιότητες των οποίων -λόγω της μυστικότητας της προκαταρκτικής εξέτασης- δεν έχουν γίνει γνωστές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πέρασαν την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου για πρώτη φορά και ζήτησαν προθεσμία για την προσεχή εβδομάδα.

Για τις 28 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη του δημοσιογράφου, για την κακοποίηση της συντρόφου του. Ο κατηγορούμενος μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Ψηφίστηκε ομόφωνα πριν από λίγο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο νέος αναλυτικός Κανονισμός Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων. Για σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να γίνει η Αθήνα μια πόλη βιώσιμη και ανθεκτική έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στην Κένυα, μια ημέρα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας σε όλη τη χώρα ο πρόεδρος Ουίλιαμ Ρούτο υποχωρεί και αποσύρει το επίμαχο σχέδιο προϋπολογισμού 2024-25 το οποίο προέβλεπε αυξήσεις φόρων. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίσθηκαν από σφαίρες που δέχθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων σε ολόκληρη την Κένυα, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της χώρας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα με ψήφους 7-6 έναντι του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου όπως προέκυψε από τις σημερινές εκλογές.

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των ομίλων του Γιούρο 2024. Αυτήν την ώρα, Ουκρανία – Βέλγιο και Σλοβακία – Ρουμανία και στις 10 Γεωργία – Πορτογαλία και Τσεχία – Τουρκία.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στις ίδιες περιοχές πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα