back to top
27.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

27.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Tουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κένυας, μετά τη βίαιη καταστολή της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αυξήσεις. Οι δημοσιογράφοι του BBC είδαν πτώματα στο δρόμο την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα στους διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, μέρος του κοινοβουλίου πυρπολήθηκε ενώ εκατοντάδες βουλευτές δεν κατάφεραν να βγουν από το κτίριο και σύμφωνα με πληροφορίες κρύφτηκαν στο υπόγειο.
Πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο κατηγόρησε τους διαδηλωτές χαρακτηρίζοντας τους «εγκληματίες» ενώ ο πρώην πρόεδρος κάλεσε τους ηγέτες της χώρας να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Διαμαρτυρίες και συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης σε πολλές άλλες πόλεις και κωμοπόλεις της χώρας, με πολλούς να ζητούν την παραίτηση του προέδρου Ρούτο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη βία δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ καλώντας σε αυτοσυγκράτηση ενώ προτρέπει την κυβέρνηση να δώσει χώρο για διάλογο.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προέτρεψε να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και κάλεσε τους διαδηλωτές να είναι ειρηνικοί.

Οι αποφάσεις για τις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και οι προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας στην ατζέντα της συνόδου κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Στις Βρυξέλλες αναμένεται να βρίσκεται την Πέμπτη πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον οποίο οι ηγέτες της ΕΕ θα έχουν ανταλλαγή απόψεων, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στην ατζέντα των ηγετών βρίσκεται επίσης η Μέση Ανατολή. Τέλος, οι ηγέτες θα συζητήσουν για την ασφάλεια και την άμυνα, την ανταγωνιστικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι, ήδη έξι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, συμφώνησαν να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας στη θέση της νέας επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Σε εξέλιξη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ακούμια στο Ρέθυμνο Κρήτης. Καλύτερη εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, μεταξύ Αντιρρίου και Ναυπάκτου, Νωρίτερα για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω χωριών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας, www.athina984.gr

Συνεδριάζει σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΚΟ της ΝΔ, με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ανακοινώθηκε το think tank του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεταναστευτική Πολιτική. Δύο από τα μέλη του είναι πρόσφυγες. Πρόκειται για τον Γιουνούς Μουχαμεντί, με καταγωγή από το Αφγανιστάν συνιδρυτή και διευθυντή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και τον Νικόδημο Μάινα Κινυούα από την Κένυα, συνιδρυτή της οργάνωσης ASANTE.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέα ηγεσία στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου με πανελλαδική διάσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου προτείνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενωτική πρόταση, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος την προσεχή Κυριακή.

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», απάντησε -μεταξύ άλλων- η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος».

«Όντως η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», αναφέρει το επιτελείο του κ. Δούκα υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη την ημέρα του Μαραθωνίου, στις 12 Νοεμβρίου του 2017, στον οποίο συμμετείχε ως υποψήφιος και ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο ΑΤ Ομονοίας κρατείται δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ξυλοδαρμό. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο δημοσιογράφος τέθηκε σε παύση από την διοίκηση της ΕΡΤ, όπου εργάζεται ως συμβασιούχος, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στην Αυγή στην απόφαση της διοίκησης της ιστορικής εφημερίδας να αναστείλει την έκδοση του ημερήσιου φύλλου. Σύμφωνα με το δσ της εταιρείας η απόφαση αυτή σκοπό έχει την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr.

Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ ζητούν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Για «ξαφνικό θάνατο που αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων», κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Στον ανακριτή Πειραιά αναμένεται να απολογηθούν σήμερα τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στην Ύδρα, την περασμένη Παρασκευή.

Ξεκινά σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη των φερόμενων ως εκτελεστών του δημοσιογραφου Γιώργου Καραϊβάζ. ΣΕ ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ, τονίζει ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και ζητεί από τις Ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιούρο 2024 Αγγλία- Σλοβενία και Δανία –Σερβία 0-0. Έτσι στους «16» προκρίθηκαν Αγγλία, Δανία, αλλά και η Σλοβενία ως καλύτερη τρίτη ομάδα.. Νωρίτερα Ολλανδία- Αυστρία 2-3 και Γαλλία- Πολωνία 1-1.

Στο μπάσκετ η Εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε εύκολα με σκορ 86-57 του Μαυροβουνίου για την 1η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις στο ΣΕΦ.

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Σούπερ Λίγκα στις σημερινές εκλογές. Μοναδικοί υποψήφιοι έμειναν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα