back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Δήμαρχος Αθηναίων: Η μάχη κατά του τσιμέντου θα συνεχιστεί

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένος να δώσει την μάχη του μέχρι το τέλος σε ότι αφορά την εφαρμογή του νέου Οικοδομικού Κανονισμού δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δούκας με αφορμή την απόφαση ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που «παγώνει» την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών που βασίζονται στον ΝΟΚ ξεκαθάρισε ότι η επόμενη κίνηση της Δημοτικής Αρχής είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα ο κ. Δούκας αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα κατατεθεί αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που ακυρώνει την απόφαση «παγώματος» του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

Ωστόσο επειδή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συνεδριάσει στις 11 Οκτωβρίου για την τύχη του ΝΟΚ ο δήμος Αθηναίων ξεκινά από τώρα την διαβούλευση για το νέο σχέδιο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Αθήνας. Πιο αναλυτικά, την ερχόμενη παρασκευή θα διεξαχθεί συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής ώστε μέσα στον χρόνο να έχει καταλήξει σε προτάσεις σχετικά με την κτιριακή εικόνα της Αθήνας του αύριο.

Πάντως ο κ. Δούκας ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτηση του σχετικά με τα ύψη των κτιρίων που επιτρέπει ο ΝΟΚ τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην αυξηθεί το τσιμέντο Αθήνα» απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος ως αντιπολίτευση ζητά το θέμα του ύψους των κτιρίων να έρθει εκ νέου προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιώργος Μανουσακάκης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα