back to top
27.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

27.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ιστορική πρόκριση για την Σλοβενία

Διαβάστε επίσης

Στο «λευκό» 0-0 έμειναν η Αγγλία και η Σλοβενία στο «RheinEnergieStadion» της Κολονίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του EURO 2024.

Το παιχνίδι «κύλησε» με τους Άγγλους να δείχνουν ξανά πολύ κακή κι «αναιμική» εικόνα, αλλά να παίρνουν εντέλει μετά… κόπων και βασάνων την πρώτη θέση στον όμιλο, την ώρα που οι Σλοβένοι πανηγύρισαν μία ιστορική πρόκριση, περνώντας -ως τρίτοι, με τρεις ισοπαλίες- για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO.

Τόσο η Αγγλία, όσο και η Σλοβενία θα χρειαστεί να περιμένουν τους αγώνες του 5ου και 6ου ομίλου, για να δουν πως θα οριστικοποιηθούν τα «σταυρώματα» στη φάση των «16».

Οι Σλοβένοι μπήκαν στο γήπεδο χωρίς φόβο απέναντι στην Αγγλία και είχαν την πρώτη τελική στο ματς όταν στο 5’ το σουτ του Σέσκο βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίκφορντ. Στο 20’ οι Άγγλοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Τρίπιερ «σέρβιρε» προς τον Σάκα που σκόραρε, όμως το τέρμα του επιθετικού της Άρσεναλ δεν μέτρησε, διότι ο μπακ της αγγλικής ομάδας ήταν οφσάιντ πριν τη σέντρα.

Στο 31’ το φαλτσαριστό σουτ του Κέιν δεν δυσκόλεψε τον Όμπλακ που μπλόκαρε σταθερά, ενώ αντίστοιχα καλή αντίδραση είχε ο πολύπειρος γκολκίπερ και στο απευθείας φάουλ του Φόντεν στο 35’. Στο 41’ μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κέιν έκανε την προβολή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, όμως κάθε προσπάθειά της σταματούσε πάνω στην άριστα οργανωμένη άμυνα των Σλοβένων, οι οποίοι έψαχναν τη δική τους… στιγμή στην αντεπίθεση, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Ένα σουτ του Ράις που πέρασε λίγο άουτ ήταν η πιο «δυνατή» στιγμή της Αγγλίας έως το 75’, με τους Σλοβένους να κρατούν ως το τέλος το πολύτιμο 0-0 που τους έφερε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO, παρά το πλασέ του Πάλμερ στο 90’+2’ που βρήκε έτοιμο τον Όμπλακ.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως στη φάση των νοκ-άουτ, η Σλοβενία θα στερηθεί τον Γιάνζα που συμπλήρωσε κάρτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Μέινο), Μπέλινγχαμ, Σακά (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα (90’+1’ Μπάλκοβετς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Γκόρενς-Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα