back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Με drones οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας για παράνομα μπαρ σε ταράτσες

Διαβάστε επίσης

Τους πολίτες βάζει στο “παιχνίδι” ο Δήμος Αθηναίων για τον έλεγχο των τραπεζοκαθισμάτων.

Σύντομα θα είναι έτοιμη ψηφιακή εφαρμογή μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν εάν υπάρχει παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα. Η εφαρμογή θυμίζει το Mycoast , την εφαρμογής που έθεσε πριν λίγο καιρό σε λειτουργία το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν εάν στις παραλίες που βρίσκονται τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν, εφόσον χρειαστεί, καταγγελία.

“Παράλληλα, προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το πληροφοριακό σύστημα της Δημοτικής Αστυνομίας και της Δ/νσης Προσόδων. Η Δημοτική Αστυνομία θα έχει πλήρη εικόνα των ελέγχων που πάει να κάνει” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Θωμάς Γεωργιάδης.

Επίσης, σημείωσε ότι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας συνεχίζονται και θα συνεχιστούν καθόλη τη θερινή περίοδο. “Θα υπάρχει έλεγχος τι γίνεται μέσα στην Αθήνα. Είναι ένα θέμα που δεν θα το αφήσουμε” υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που τοποθετούν αυθαιρέτως τραπεζοκαθίσματα σε ταράτσες ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας είπε ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα και θα ενταθούν. “Για να γίνει στοχευμένα θα χρησιμοποιηθούν drones για να έχουμε σαφή εικόνα και να μπορεί να υπάρξει παρέμβαση. Υπάρχει μία κακή νοοτροπία να μετατρέπουν, αυθαίρετα και παράνομα, ταράτσε σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θωμάς Γεωργιάδης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα