back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Π. Μαρινάκης: Η πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει αλλά όχι όσο γρήγορα θέλουν οι πολίτες

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, δύο εβδομάδες μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και υπό το βάρος του ποσοστού κάτω από τον πήχη του 33% που συγκέντρωσε, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη, οριοθέτησε τους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, θέτοντας στο επίκεντρο την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει, αλλά όχι όσο γρήγορα θέλουν οι πολίτες» και παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη που οδηγούν σε επανεξέταση των πολιτικών που ακολουθούνται  και των αποφάσεων που λαμβάνονται.

«Δουλειά της κυβέρνησης είναι η συγκράτηση των τιμών και επόμενος στόχος είναι ο σταδιακός αποπληθωρισμός και η αύξηση των εισοδημάτων» ανέφερε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το μήνυμα που έστειλαν στην κυβέρνηση οι πολίτες , στις Ευρωεκλογές, είναι «να τρέξει πιο γρήγορα».

Σχετικά με την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, επισήμανε ότι πρόθεση της ΝΔ είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση των φόρων προκειμένου αφενός μεν αυτό να φτάνει στον καταναλωτή, αφετέρου δε «να βγαίνει ο λογαριασμός προκειμένου να μην επιστρέψει η χώρα στα μαύρα χρόνια της χρεοκοπίας».

Παράλληλα, σχολιάζοντας το κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ελεγχθούν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ από ορκωτούς λογιστές για ύπαρξη «μαύρου χρήματος», υπογράμμισε: «Το βάρος της απόδειξης πάντοτε πρέπει να το έχει ο καταγγέλλων. Ο κ. Κασσελάκης έχει και έναν αυξημένο θεσμικό ρόλο ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επομένως, όταν λέει κάτι, καλό είναι να μην το κάνει εξαπολύοντας λάσπη. Η ΝΔ τηρεί το νόμο, ακολουθεί τις διαδικασίες. Όλα αυτά είναι συκοφαντίες και όλα ελέγχονται κάθε χρόνο όπως προβλέπει ο νόμος».

 

«Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος»

«Προφανώς θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος και προγραμματισμός ως προς τις επόμενες προτεραιότητές μας, το πόσο πιο γρήγορα πρέπει να τρέξουμε και με ποιους τρόπους θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Άλλωστε, αυτό ήταν και το βασικό μήνυμα της κάλπης. Όσα λέγονται περί έντονης γκρίνιας εντός της ΝΔ και για  ”Ιουλιανά” είναι εκτός πραγματικότητας. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η συζήτηση που αγγίζει την καθημερινότητα τους και λύνει τα προβλήματά τους».

«Επιδίωξή μας η συνεχής και συνεπής αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών»

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την πολιτική της μείωσης των φόρων της πρώτης τετραετίας. Δεν έχει αυξηθεί και δεν έχει επιβληθεί νέος φόρος, έχουν καταργηθεί πάνω από 50 φορολογικοί συντελεστές. Θα συνεχίσουμε να αποκλιμακώνουμε τους φόρους ώστε αυτό να αποτυπώνεται στον καταναλωτή αλλά και και να “βγαίνει” ο λογαριασμός για να μην επιστρέψει η χώρα στα μαύρα χρόνια της χρεωκοπίας. Εμείς, αξιολογούμε τα δεδομένα και εφαρμόζουμε μια πολιτική μέτρων σε μία έκτακτη συνθήκη. Δεν πιστεύουμε σε μαγικές συνταγές, αλλά στη μείωση των συνεπειών. Επόμενος στόχος μας είναι οι μειώσεις των τιμών , δηλαδή ο σταδιακός αποπληθωρισμός αλλά και η αύξηση  του εισοδήματος των πολιτών.  Όλες αυτές οι παρεμβάσεις μένουν, όταν οι κρίσεις φεύγουν».

«Έγιναν λάθη, θα επανεξετάσουμε πολιτικές»

«Αυτό που υποστηρίζει η αντιπολίτευση, ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της Ε.Ε. ως προς το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών,  είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι είμαστε η πρώτη χώρα σε ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Επομένως, είμαστε σε ένα δρόμο μείωσης του χάσματος με την Ευρώπη αλλά έχουμε ακόμα σημαντική απόσταση να διανύσουμε. Δεν είναι ότι δεν αποδίδει η πολιτική μας αλλά αυτό δεν συμβαίνει όσο γρήγορα θέλουν οι πολίτες. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Έγιναν και λάθη και θα επανεξετάσουμε πολιτικές».

«Να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά»

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια αξιόλογη και κοστολογημένη πρόταση από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Όσο οι πολίτες πληρώνουν περισσότερα λόγω μιας εισαγόμενης κρίσης την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».

 

«Ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων»

«Στο κομμάτι της αντιπυρικής προστασίας, έχουν καθαριστεί όσες εκτάσεις δεν καθαρίστηκαν εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, αυξήθηκαν τα μέλη πυροσβεστικού Σώματος,  των μονάδων δασοκομάντος και έχει καταρτιστεί ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων όπου συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε αυτό το πρώτο μέρος της αντιπυρικής περιόδου, το κράτος είναι ”παρών”. Φυσικά, μέρος αυτής της προσπάθειας είναι και η ατομική ευθύνη του πολίτη, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, δίνουμε έξτρα χρηματοδότηση για τον ταχύτερο καθαρισμό των εκτάσεων και για να μην επιβαρυνθούν οι δήμοι. Πρόκειται για μια ζωντανή διαδικασία η οποία γεννά ανάγκες τις οποίες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα