back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Π. Παππάς: Δεν είναι πολιτική απόφαση η αναστολή της καθημερινής έκδοσης της ΑΥΓΗΣ

Διαβάστε επίσης

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Πέτρος Παππάς, άνοιξε τα χαρτιά του στον Αθήνα 984 και μίλησε στον  Δημήτρη Κουκλουμπέρη για τα θέματα που αφορούν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εν μέσω αντιδράσεων εργαζομένων και ΕΣΗΕΑ για το λουκέτο στο  καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή», με φόντο τη θέση του Στέφανου Κασσελάκη ότι οι οικονομικές δυσκολίες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να αποφευχθούν μόνον αν ο ίδιος αποδεχόταν να γίνει παραλήπτης μαύρου χρήματος.

*ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΤΑΝ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΑΠΌ ΤΟ 1952 ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΙΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Συναισθηματικά, προκαλεί μια φόρτιση το γεγονός ότι σταματά η έκδοση του ημερήσιου φύλλου της ΑΥΓΗΣ. Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας. Υπήρχε πρόβλημα σε σχέση με το κόστος της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας. Είχε αντιμετωπιστεί και στο παρελθόν, αλλά είχε μπει κάτω από το χαλί. Ένα έντυπο που πουλούσε ημερησίως περίπου 480 φύλα, κυρίως σε φορείς και συνδρομητές, δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο. Σε μια εποχή που ακόμα και κολοσσοί του Τύπου στρέφονται σε ηλεκτρονικές εκδόσεις, η Αυγή συνεχίζει να εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση και καθημερινά σε ψηφιακή μορφή…. Αν θέλουμε οι ιδέες μας να έχουν διάχυση στην κοινωνία πρέπει να απευθυνόμαστε στην σύγχρονη πραγματικότητα. Το κόμμα έχει φοβερές διαχειριστικές και οικονομικές ανεπάρκειες. Δεν είναι πολιτική απόφαση η αναστολή λειτουργίας της καθημερινής έκδοσης της ΑΥΓΗΣ…»

*ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων, ο κ Παππάς δήλωσε άγνοια για την εξυγίανση των πενιχρών οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και έκανε λόγο για διαχειριστικά λάθη του παρελθόντος.

«Δεν γνωρίζω πώς θα γίνει συνολικά η εξυγίανση του κόμματος και η διαχείριση των πενιχρών του οικονομικών, που οφείλονται στην επιλογή να μην προσφύγουμε σε τραπεζικό δανεισμό, αλλά και στο ότι ενδεχομένως υπήρξαν πολλά διαχειριστικά λάθη από τις προηγούμενες οικονομικές διοικήσεις. Σε κάθε περίπτωση, θα καταβληθεί προσπάθεια να μην τεθούν σε επισφάλεια οι εργαζόμενοι. Ένα κόμμα που θέλει να έχει ισχυρή φωνή στην κοινωνία δεν μπορεί να πετάει χρήματα στο πηγάδι…και δεν απευθύνομαι στους τους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να βρεθεί σε επισφάλεια»

*ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Αναφορικά με τις δηλώσεις του ναυάρχου Αποστολάκη περί μαύρου χρήματος στα κόμματα  και την  ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο Χ για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις, οι οποίες όπως υποστήριξε μόνο με «μαύρο χρήμα» θα μπορούσαν να αποφευχθούν, για να συμπληρώσει πως όσοι θέλουν κάτι τέτοιο θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο, επιμένοντας να μιλά για «δικό μου ΣΥΡΙΖΑ» ο κ Παππάς σχολίασε:

«Αν ήθελε ο Πρόεδρος να πει κάτι συγκεκριμένο θα το έλεγε. Απλά έκανε μια λογική πορεία σκέψης…Αφού το κόμμα βρίσκεται σε μεγάλη  οικονομική και οργανωτική αδυναμία, ο ίδιος δεν θα δεχθεί να καταφύγει σε πηγές μαύρου χρήματος που διακινείται γενικότερα στην πολιτική αγορά…Να υπενθυμίσω τις αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς, το μαύρο χρήμα Τσουκάτου κλπ…  Ο κ. Κασσελάκης σκέφτηκε ότι έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ που διοικώ τώρα εγώ, δε θα τα αντιμετωπίσω έτσι όπως τα αντιμετωπίζουν ή τα αντιμετώπιζαν στο παρελθόν άλλα κόμματα…»

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

…Πρέπει να συγκρουστούμε με το κακό μας παρελθόν. Πρέπει να συγκρουστούμε με τα κακά αποτελέσματα, τις συντριπτικές εκλογικές ήττες, να δούμε τί συνέβη, γιατί αποδοκιμάστηκε το πρόγραμμά μας από τον ελληνικό λαό. Προφανώς, πρέπει να συγκρουστούμε με ένα παρελθόν που δε μας έφερε εκεί όπου θέλουμε να φτάσουμε.»

*ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΚΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

« Πρόκειται για σύγκρουση με πρακτικές που δεν μας οδήγησαν εκεί όπου θέλαμε να φτάσουμε, όχι με πρόσωπα.

Υπήρχε μια προσπάθεια από τον Αλέξη Τσίπρα το 2019 να οργανωθεί μια μεγάλη Κεντροαριστερή παράταξη. Δυστυχώς πρακτικές και υπονομεύσεις που έγιναν ανεκτές κι από τον Αλέξη Τσίπρα και την προηγούμενη ηγεσία, δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν στέφθηκε από επιτυχία αυτή η σημαντική προσπάθεια».

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

..«Πρέπει να βρει μια κοινή φωνή η Κεντροαριστερά. Ο οδικός χάρτης είναι  συγκεκριμένος, αλλά πρέπει να γίνει με ρεαλιστικό σχέδιο. Προϋπόθεση για μια κοινή φωνή αποτελεί η ύπαρξη κοινής συνισταμένης. Προφανώς απαιτείται διάλογος, με ενδιαφέρον παρακολουθούμε και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, πάντα σε ρεαλιστική βάση κι όχι με ευχές…

Δεν είμαστε οπαδοί της συνωμοσιολογίας και πιστεύουμε στη δύναμη και τη θέληση των πολιτών. Το παρασκήνιο δεν μπορεί αν επιβάλει ο,τιδήποτε. Στο λαό πρέπει να απευθυνόμαστε πειστικά και με αλήθεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα