back to top
26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Διαβάστε επίσης

Στις 5 Ιουλίου θα ξεκινήσει επί της ουσίας η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς η διαδικασία διεκόπη σήμερα μετά από μετά από αίτημα συνηγόρου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Το δικαστήριο μετά την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων και δύο αναπληρωματικών, λόγω της αναμενόμενης διάρκειας της δίκης, δέχθηκε αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της χήρας και του γιού του θύματος.

Ο συνήγορος όπως ενημέρωσε το δικαστήριο χρειάζεται χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της υπόθεσης εξαιτίας των εξελίξεων με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο των οικείων του Γιώργου Καραιβαζ, Απόστολο Λύτρα. Πρόσθεσε μάλιστα πως “τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφερουμε θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης” .

Κατά του αιτήματος αναβολής της δίκης τάχθηκε η Εισαγγελέας, προτείνοντας να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή.

Με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκε και η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, δηλώνοντας πως τα δύο αδέλφια που φέρονται να εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο, δηλώνουν αθώα και επιθυμούν την εξέλιξη της δίκης . Η υπεράσπιση αναφέρθηκε επίσης σε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες περί μεγάλου χρηματικού ποσού που εντοπίστηκε σε εμβάσματα και σχετίζεται με την υπόθεση, τονίζοντας πως ” δεν υπάρχουν τέτοια εμβάσματα”.

Στην τελική απόφαση του δικαστηρίου μέτρησε το γεγονός ότι τον Οκτώβριο συμπληρώνεται ο χρόνος προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυλαία της δίκης άνοιξε μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με παρούσα την οικογένειά του θύματος αλλά και πολλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι περιλαμβάνονται και στον κατάλογο των μαρτύρων .

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα