back to top
25 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

25 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δ. Μαρκόπουλος: Να κινηθεί σε παραλληλία η κοινοβουλευτική με την κυβερνητική ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Για τις τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Τόνισε ότι «πρέπει να κινηθεί σε παραλληλία η κοινοβουλευτική με την κυβερνητική ΝΔ», χαρακτήρισε «λάθος τις πρόωρες εκλογές» ενώ σχετικά με την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του».

Αποτέλεσμα ευρωεκλογών

«Η ΝΔ έχασε προς πολλές κατευθύνσεις. Προφανώς υπήρξε “αιμορραγία” στον ελληνικό βορρά προς τα δεξιά και όχι μόνο. Φαίνεται πως το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών “πλήγωσε” μεγάλη μερίδα των φίλων της ΝΔ. Υπήρξαν απώλειες και από το πολιτικό κέντρο, κυρίως με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης υπήρξε και ένα μεγάλο πρόβλημα προς τις λαϊκές κατευθύνσεις λόγω της ακρίβειας».

Κοινός δρόμος κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής ΝΔ

«Το επόμενο μεγάλο στοίχημα της ΝΔ, θεωρώ πως είναι να υπάρξει ένας κοινός δρόμος της κοινοβουλευτικής και της κυβερνητικής ΝΔ. Πρέπει λοιπόν να κινηθεί σε παραλληλία η κοινοβουλευτική με την κυβερνητική ΝΔ. Με αυτόν τον τρόπο στο παρελθόν πετύχαμε θαύματα. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει κινητοποίηση όλων μας σε αυτή την κατεύθυνση».

Αντιπολίτευση

«Δεν πάω στην λογική δεν υπάρχει αντίπαλος. Ο κυρίαρχος αντίπαλος μιας κυβέρνησης είναι τα προβλήματα και καμιά φορά αυτά τα προβλήματα γεννούν και τέρατα. Μπορεί να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή η κεντροαριστερά αλλά μπορεί ξαφνικά να δούμε στη χώρα μας κάτι πολύ χειρότερο, μια πραγματική ανάδυση της ακροδεξιάς. Επομένως έχουμε ιστορική ευθύνη να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και να βελτιώσουμε την πορεία μας»

Πρόωρες εκλογές

«Θα πρέπει να εξαντλούνται οι 4ετίες. Δεν μπορεί να προσεγγίζουμε τα προβλήματα του ελληνικού λαού, με πολιτικάντικες επιλογές. Θα είναι λάθος να μην εξαντλήσουμε την 4ετία».

Για Σακελλαροπούλου

« Κάθε πράγμα στον καιρό του. Ο Προεδρικός θεσμός είναι ένας θεσμός απόλυτα σεβαστός. Προφανώς στην επιλογή προσώπων θα συμπεριληφθούν στάσεις και συμπεριφορές αλλά είναι ακόμα νωρίς να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα