back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Η βολιβιανή αστυνομία συνέλαβε τον πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού Χουάν Χοσέ Σούνιγα, ο οποίος κατηγορείται για «απόπειρα πραξικοπήματος».

Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα είχαν αναπτυχθεί νωρίτερα στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Λα Πας, περικυκλώνοντας το προεδρικό μέγαρο.

Ο πρόεδρος Λουίς Άρσε έσπευσε να διορίσει νέα ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο κατήγγειλε «επίθεση εναντίον της δημοκρατικής σταθερότητας» στη χώρα.

Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μετά τις ευρωεκλογές. Οι «27» θα συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, την ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, το μεταναστευτικό, αλλά και την στρατηγική ατζέντα της ΕΕ με τη νέα της σύνθεση.

«Υπήρχε απόφαση για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πριν τη δική μου εκλογή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα για να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ της Αριστεράς και ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τα ενισχύσουν οικονομικά, με τον ίδιο να ανακοινώνει ότι θα προσφέρει 20.000 ευρώ.

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή και στην ιστοσελίδα avgi.gr.

Τέλος στα σενάρια αλλά και στις εγκλίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την συνέχιση της θητείας του στο δήμο με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην κεντροαριστερά, αλλά και με το ενδεχόμενο να γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου, έβαλε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Θα παραμείνω Δήμαρχος σε οποιαδήποτε εξέλιξη» ήταν η απάντηση του κ. Δούκα στην αντιπολίτευση κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κάλεσε μάλιστα την δημοτική αντιπολίτευση να ασχοληθεί με τα θέματα του δήμου επισημαίνοντας «να αφήσουμε τα πολιτικά θέματα και να μην πολιτικοποιούμε για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα στην πόλη».

Προθεσμία για την προσεχή εβδομάδα ζήτησαν και έλαβαν οι δύο πρώτοι ύποπτοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι οποίοι κλήθηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντεισαγγελέας πρόκειται να καλέσει και άλλους ως υπόπτους, προκειμένου να συντάξει πόρισμα το οποίο και θα καταθέσει για τελική κρίση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Υπερψηφίστηκε επί της Αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.

Ένας 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης, είναι ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 35χρονου ομοεθνή του κατά τη διάρκεια συμπλοκής χθες το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που μαζί με ακόμη 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο νησί της Ύδρας τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024. Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση οι υπόλοιποι.

Τους πολίτες βάζει στο “παιχνίδι” ο Δήμος Αθηναίων για τον έλεγχο των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς σύντομα θα είναι έτοιμη ψηφιακή εφαρμογή μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν εάν υπάρχει παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

«Η δημοτική αστυνομία θα έχει πλήρη εικόνα των ελέγχων που πάει να κάνει», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων χώρων Θωμάς Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι για την αυθαίρετη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε ταράτσες θα χρησιμοποιηθούν drones.

Στην διεθνή επικαιρότητα:
Τουλάχιστον δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης κοντά στη Δαμασκό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική του Γιούρο 2024, Γεωργία- Πορτογαλία 2-0 και Τσεχία – Τουρκία 1-2. Στη φάση των 16 προκρίθηκαν Πορτογαλία, Γεωργία και Τουρκία.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα