back to top
25.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

25.7 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μετά τις ευρωεκλογές.

Στην κορυφή της ατζέντας η οριστικοποίηση και επισημοποίηση των υποψηφίων για τα τρία κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την θέση Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική.

Στην ατζέντα των ηγετών βρίσκεται ακόμη η υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας της ΕΕ, η οποία θα δώσει τον τόνο της στρατηγικής κατεύθυνσης για την επόμενη πενταετία και στην οποία συμπεριλαμβάνονται θέματα όπως η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, η διεύρυνση, μια συνολική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος, η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Εν μέσω εσωκομματικών αναταράξεων, με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα για να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ της Αριστεράς και ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τα ενισχύσουν οικονομικά, με τον ίδιο να ανακοινώνει ότι θα προσφέρει 20.000 ευρώ.

«Υπήρχε απόφαση για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πριν τη δική μου εκλογή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, αιχμηρή απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές του περί διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος έδωσε με συνέντευξη στο Action 24 ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος, τονίζοντας ότι ο Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πυροβολεί τα πόδια του. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό δεν «στρέφεται εναντίον της αφεντιάς μου, αλλά στον Αλέξη Τσίπρα και στη μνήμη του επί σειρά ετών γενικού διευθυντή της Κουμουνδούρου του «Αγίου Μίμη Δαρειώτη, είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή και στην ιστοσελίδα avgi.gr.

Εντός της ημέρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντήσει ο Χάρης Δούκας στο κάλεσμα συμπόρευσης που του απηύθυνε χθες ο Μανώλης Χριστοδουλάκης καθ’ οδόν προς την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ , την Κυριακή 30 Ιουνίου.
Χθες, εξάλλου ο κ. Δούκας με φόντο τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, αποσαφήνισε απαντώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο “οτι θα παραμείνει Δήμαρχος σε οποιαδήποτε εξέλιξη”.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Σε ξέφρενο ράλι εξελίσσονται οι τιμές των ακινήτων στη χώρα μας κάνοντας σχεδόν αδύνατη την απόκτησή τους από σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο διαβιεί με χαμηλά έως μεσαία εισοδήματα, επισημαίνει σε έκθεσή που παραδόθηκε στη Βουλή η Τράπεζα της Ελλάδος , κρούοντας το “καμπανάκι” για το οξύ στεγαστικό πρόβλημα στη χώρα μας. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι τιμές των ακινήτων τα τελευταία 7 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 66,4% ,ενώ μόνο το α τρίμηνο φέτος προστέθηκε νέα αύξηση κατά 10,4%. Περισσότερα στο athina984.gr.

Επίθεση με βόμβα μολότοφ τη νύχτα έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή του Παπάγου.

Στις φλόγες τυλίχθηκε περιπολικό της αστυνομίας, ενώ τραυματίστηκε με εγκαύματα β βαθμού στα χέρια και στο πρόσωπο ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ακόμα δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομερή κατάθεση στους συναδέλφους του για το περιστατικό. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Η έρευνα για το περιστατικό πέρασε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ελέγχει τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες στην περιοχή.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική αυτή πράξη δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας ότι η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται.

Προθεσμία για την προσεχή εβδομάδα ζήτησαν και έλαβαν οι πρώτοι δύο ύποπτοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι οποίοι κλήθηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντεισαγγελέας πρόκειται να καλέσει και άλλους ως υπόπτους, προκειμένου να συντάξει πόρισμα το οποίο και θα καταθέσει για τελική κρίση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Υπερψηφίστηκε επί της Αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.

Ένας 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης, είναι ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 35χρονου ομοεθνή του κατά τη διάρκεια συμπλοκής χθες το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Ύδρα μετά από ρίψη βεγγαλικών. Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους.

Τρεις ανήλικοι και συγκεκριμένα δύο 14χρονοι και ένας 16χρονος συνελήφθησαν στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο είχαν μαζί τους 14 γραμμάρια κάνναβης. Συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ από τώρα έως και τις 3μμ και συγκέντρωσή τους σε μισή ώρα (10.30) στο Υπουργείο Εργασίας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το ΥΠΟΙΚ. Μεταξύ των αιτημάτων η αύξηση μισθών και ωρομισθίου, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας και η μονιμοποίηση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων στο Euro και σχηματίστηκαν τα ζευγάρια για τη φάση των 16.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα