back to top
27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

27.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

“Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα. To αύριο είναι αργά. Πάμε τώρα!” δηλώνει σε ανάρτησή του ο Χάρης Δούκας, μετά το κάλεσμα του Μανώλη Χριστοδουλάκη για σύμπλευση. “Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας καθοδόν προς την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στις 30 Ιουνίου.

Εντός της ημέρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντήσει ο Χάρης Δούκας στο κάλεσμα συμπόρευσης που του απηύθυνε χθες ο Μανώλης Χριστοδουλάκης καθ’ οδόν προς την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ , την Κυριακή 30 Ιουνίου.
Χθες, εξάλλου ο κ. Δούκας με φόντο τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, αποσαφήνισε απαντώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας “οτι θα παραμείνει Δήμαρχος σε οποιαδήποτε εξέλιξη”.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Εν μέσω εσωκομματικών αναταράξεων, με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα για να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ της Αριστεράς και ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τα ενισχύσουν οικονομικά, με τον ίδιο να ανακοινώνει ότι θα προσφέρει 20.000 ευρώ.

«Υπήρχε απόφαση για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πριν τη δική μου εκλογή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, αιχμηρή απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές του περί διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος έδωσε με συνέντευξη στο Action 24 ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πυροβολεί τα πόδια του. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό δεν «στρέφεται εναντίον της αφεντιάς μου, αλλά στον Αλέξη Τσίπρα και στη μνήμη του επί σειρά ετών γενικού διευθυντή της Κουμουνδούρου του «Αγίου Μίμη Δαρειώτη, είπε ο κ. Γεωργόπουλος.

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή και στην ιστοσελίδα avgi.gr.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μετά τις ευρωεκλογές.

Στην κορυφή της ατζέντας η οριστικοποίηση και επισημοποίηση των υποψηφίων για τα τρία κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την θέση Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική.

Στην ατζέντα των ηγετών βρίσκεται ακόμη η υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας της ΕΕ, η οποία θα δώσει τον τόνο της στρατηγικής κατεύθυνσης για την επόμενη πενταετία και στην οποία συμπεριλαμβάνονται θέματα όπως η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, η διεύρυνση, μια συνολική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος, η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Σε ξέφρενο ράλι οι τιμές των ακινήτων στη χώρα μας κάνοντας σχεδόν αδύνατη την απόκτησή τους από σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο διαβιεί με χαμηλά έως μεσαία εισοδήματα, επισημαίνει σε έκθεσή που παραδόθηκε στη Βουλή η Τράπεζα της Ελλάδος , κρούοντας το “καμπανάκι” για το οξύ στεγαστικό πρόβλημα στη χώρα μας. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι τιμές των ακινήτων τα τελευταία 7 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 66,4% ,ενώ μόνο το α τρίμηνο φέτος προστέθηκε νέα αύξηση κατά 10,4%. Περισσότερα στο athina984.gr.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, από την Κρατική Ασφάλεια πέρασε η έρευνα για την επίθεση με βόμβα μολότοφ τη νύχτα έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή του Παπάγου. Το περιπολικό της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ τραυματίστηκε με εγκαύματα β βαθμού στα χέρια και στο πρόσωπο ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ακόμα δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομερή κατάθεση στους συναδέλφους του για το περιστατικό.

«Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική αυτή πράξη δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την επίθεση καταδικάζει και ο δικαστικός και δικηγορικός κόσμος. Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Αναρτώνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία για εγγραφή, ανανέωση εγγραφής και μετεγγραφής των μαθητών στα λύκεια για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ έως και τις 3μμ και συγκέντρωσή τους αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το ΥΠΟΙΚ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα